Gemeente Enschede

Velve Lindenhof op 40-wijkenlijst minister Vogelaar

De gemeente Enschede is er in geslaagd minister Vogelaar voor Wonen, Wijken en Integratie te overtuigen: Velve Lindenhof is geplaatst op de lijst van 40 aandachtswijken in Nederland, in plaats van Mekkelholt/ Deppenbroek. De minister brengt zaterdag 28 april a.s. een bezoek aan Velve Lindenhof.

De Enschedese wethouder Roelof Bleker is blij met deze keuze: "We zijn al volop in de weer om Velve Lindenhof te verbeteren, samen met de bewoners en met andere organisaties zoals de provincie Overijssel en de woningcorporaties De Woonplaats en Ons Huis en Domijn. Met de steun in de rug van minister Vogelaar krijgen én grijpen we de kans om Velve Lindenhof te laten uitgroeien tot een echte Prachtwijk." Op de lijst van 40 aandachtswijken die minister Vogelaar enkele weken geleden presenteerde, werd voor Enschede Mekkelholt/ Deppenbroek genoemd. Naar aanleiding daarvan liet wethouder Bleker weten dat deze wijken weliswaar verbeterpunten hebben, maar dat hij hij zich andere wijken in Enschede kon voorstellen die grotere en urgentere problemen hebben. Zijn pleidooi heeft nu gehoor gekregen bij de minister.

Minister Vogelaar wil zaterdag bij haar bezoek aan Velve Lindenhof vooral met veel mensen praten: met bewoners, vrijwilligers, professionals en bestuurders. Ze wil de problematiek leren kennen en inspiratie krijgen voor een creatieve aanpak en originele oplossingen.

Velve Lindenhof kampt met diverse problemen: werkloosheid, laag opleidingsniveau, lage waardering van woningen en leefomgeving, onveiligheid. De wijk was daarom eerder al aangewezen als één van de 56 `prioriteringswijken' in Nederland. Om die reden hebben verschillende partijen de schouders er onder gezet om de wijk aan te pakken. Met de nieuwe impuls van Minister Vogelaar is het duidelijk dat die klus echt geklaard kan worden.

24 april 2007