TROS

Hilversum, 24-04-2007
Afdeling Marketing & Communicatie

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 28 april
Radio 2 - 16.00 uur

GARE DU NORD EN VAYA CON DIAS
IN TROS MUZIEKCAFÉ

Zaterdag 28 april bouwt Daniël Dekker, vooruitlopend op Koninginnedag, alvast een feestje in de studio van TROS MUZIEKCAFÉ met de volgende artiesten:

Gare du Nord: Ferdy Lancee en de Belgische saxofonist Barend Fransen begonnen hun samenwerking in 2001 naar aanleiding van een soundtrack voor een eenmalige loungeavond in België. Dit jaar.heeft Gare du Nord samen met de Britse zanger Paul Carrack de single 'Ride On' opnomen. Het nummer staat op het nieuwe album 'Sex 'n' Jazz'. Zaterdag een gesprek en een optreden.

Meer dan twee akoestische gitaren heeft het Engelse duo Ezio Lunedei en Mark 'Booga' Fowell niet nodig. Prachtige ballads met veel gevoel in de teksten worden afgewisseld met krachtige nummers. Met de komst van een nieuw album zal Ezio in het najaar van 2006 en 2007 gaan toeren door Engeland, Duitsland en de Benelux. Zaterdag toeren ze naar Amsterdam voor TROS MUZIEKCAFÉ.

Tijdens zijn studententijd in 1988 wint Arthur Umbgrove het Groninger Studenten Cabaret Festival. In 1998 komt zijn debuutalbum 'Twee Straten Verder' uit en wordt Umbgrove genomineerd voor een Edison. Deze maand verschijnt Arthurs vierde cd. In TROS MUZIEKCAFÉ een voorproefje.

'What's a woman', 'Nah Neh Nah', 'Heading for a fall'... Zomaar wat hits uit de jaren negentig van het Belgische Vaya Con Dios. Dankzij het krachtige maar toch fluwelen stemgeluid van zangeres Dani Klein verkocht de band miljoenen albums in heel Europa. Vorig jaar stelde de groep een 'best of' album samen. Op 'The Ultimate Collection' neemt Dani Klein de luisteraar mee door de geschiedenis van de groep.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur via Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Presentatie: Daniël Dekker.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl




TROS