Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM)


IJmuiden, 10 april 2007
PERSBERICHT: Nationale Reddingbootdag op zaterdag 28 april

Op zaterdag 28 april a.s. organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag. Deze dag is ruim tien jaar geleden in het leven geroepen om de donateurs van de KNRM en andere geĂŻnteresseerden kennis te laten maken met de redders en het materieel. Reddingbootdag is gratis toegankelijk, maar bezoekers zal worden gevraagd zich aan te melden als Redder aan de wal, tenzij men dat al is natuurlijk.

Meevaren is het hoogtepunt!
Het hele jaar staat het materieel van de Redding Maatschappij achter gesloten deuren opgeborgen en de reddingacties vinden vaak buiten het gezichtsveld van het publiek plaats. Behalve op Reddingbootdag. Dan gaan alle deuren open voor het publiek en mogen bezoekers, wanneer het weer het toelaat, meevaren met de snelle reddingboten en kunnen ze kennis maken met de vrijwillige bemanningen. Naast het meevaren worden tal van activiteiten georganiseerd die per reddingstation kunnen verschillen. Kijk daarom op de website www.reddingbootdag.nl voor routebeschrijvingen, plaatselijke programmas, richtlijnen voor bezoekers en nog veel meer.

De volgende reddingstations zijn open voor publiek: Cadzand, Breskens, Westkapelle, Veere, Noordland-Burghsluis, Ouddorp, Stellendam, Hoek van Holland, Ter Heijde, Scheveningen, Katwijk aan Zee, Noordwijk aan Zee, Zandvoort, IJmuiden, Wijk aan Zee, Egmond aan Zee, Petten, Callantsoog, Den Helder, Texel de Koog, Texel de Cocksdorp, Vlieland, Terschelling, Ameland, Schiermonnikoog, Eemshaven, Lauwersoog, Harlingen, Hindeloopen, Lemmer, Urk, Elburg, Huizen, Marken, Enkhuizen en Den Oever.