Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Kick-off hondenbeleid

Kom zaterdag 28 april om 11.00 uur naar het Kralingse Bos voor de feestelijke kick-off van het hondenbeleid dat per 1 mei ingaat.

Vanaf 1 mei 2007 gelden er enkele nieuwe regels voor hondenbezitter en hond in deelgemeente Kralingen-Crooswijk. Om bewoners kennis te laten maken met het nieuwe hondenbeleid organiseert de deelgemeente op zaterdag 28 april een feestje in het Kralingse Bos. Deelgemeentevoorzitter Gerard Schuiling verzorgt om 11.00 uur de officiële aftrap.

Stedelijk beleid

Het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam heeft de deelgemeente aangewezen als gebied waar een opruimplicht voor hondenuitwerpselen geldt. Het dagelijks bestuur van deelgemeente Kralingen-Crooswijk heeft in reactie hierop uitlaatplaatsen, losloopgebieden en verbodsgebieden aangewezen. De regels die voor de verschillende gebieden gelden gaan per 1 mei 2007 in. Doel van de nieuwe regels is enerzijds overlast van hondenpoep op bepaalde plaatsen terug te dringen en anderzijds voldoende ruimte te bieden aan hondenbezitter en hond.

De dienst Stadstoezicht en de politie gaan vanaf 1 mei ook toezicht houden.

Nieuwe regels

De belangrijkste nieuwe regel is de opruimplicht. Vanaf 1 mei moet de hondenbezitter de hondenpoep meteen opruimen. Op deze regel zijn twee uitzonderingen, namelijk de uitlaatplaatsen en losloopgebieden. Hier hoeft men hondenpoep niet op te ruimen. Op de uitlaatplaatsen moeten honden aangelijnd worden, in de losloopgebieden kunnen honden lekker los lopen. De ROTEB komt regelmatig langs om de uitlaatplaatsen schoon te maken. Naast de reeds bestaande uitlaatplaatsen heeft de deelgemeente ook losloopgebieden ingericht. Zo is een groot gedeelte van het Kralingse bos aangewezen als losloopgebied. Deze gebieden zijn in samenspraak met bewoners vastgesteld.

Informatie

Alle inwoners van de deelgemeente ontvangen een informatiefolder met daarin de nieuwe regels en een plattegrond waarop alle losloopgebieden, uitlaatplaatsen en verbodsgebieden staan aangegeven. Hier kunt u ook meer informatie en de plattegrond vinden. In de deelgemeente worden de losloop-, uitlaat- en verbodsgebieden door middel van borden aangegeven.

De aftrap

De aftrap vindt plaats op zaterdag 28 april a.s. van 11.00 tot 14.00 uur in het Kralingse Bos, aan het Langepad nabij het strandbad. Men kan hier informatie over de nieuwe regels krijgen. Daarnaast worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd. Zo is er een sneltekenaar aanwezig die tekeningen weggeeft van de honden, er is een ballonnenartiest voor de kind(eren) en er vinden diverse demonstraties van hondenverenigingen plaats waar hondenbezitter en hond ook aan deel kunnen nemen.