Stadsdeel Amsterdam-Noord

Opening eerste TIP: Toeristisch Informatie Punt

Zaterdag 28 april a.s. opent stadsdeelvoorzitter en tevens portefeuillehouder toerisme Rob Post om 16 uur op feestelijke wijze het eerste TIP: Toeristisch Informatie Punt in Amsterdam-Noord.

Een TIP is een plek waar de bezoeker van Amsterdam-Noord informatie kan krijgen over cultuur, historie, recreatie en/of horeca en andere toeristische mogelijkheden in en rond Amsterdam-Noord. Een TIP is onderdeel van een onderneming die zich bevindt op een voor toeristen strategische plek in Amsterdam-Noord. De TIPs komen bijvoorbeeld in Jantjes Fietsverhuur, het Ponthuys, de IJkantine, Camping het Vliegenbos, de Ransdorpertoren en het stadsdeelhuis. De TIPs zijn herkenbaar aan een eigen logo op de buitenzijde van de onderneming.

De TIPs in Amsterdam-Noord zijn één van de activiteiten die voortkomen uit de toeristische visie die de deelraad in 2003 vaststelde. Het doel is om samen met de noordse ondernemers het toeristische product verder en intensiever te ontwikkelen. Deze samenwerking wordt mogelijk door de oprichting van het Toeristisch Ondernemers Platform, kortweg TOP. Onder toeristisch ondernemers vallen in het algemeen de aanbieders van logiesbedrijven, horeca, fiets- en bootverhuur, cultuur, watergebonden toerisme en recreatievoorzieningen. Het TOP gaat samenwerken om de toeristische keten binnen Amsterdam-Noord te vergroten en de toerist beter te voorzien van informatie. Voorbeelden hiervan zijn de folderdisplays bij de TIPs, een website, bewegwijzering en het ontwikkelen van fiets- en wandelroutes in meerdere talen.

Ter gelegenheid van de officiële opening van het eerste TIP in Jantjes Fietsverhuur op het Meerpad 1 wordt op zaterdag 28 april a.s. van
16.00 tot 19.00 uur een feestelijke middag georganiseerd voor toeristische ondernemers en relaties.

Toeristische ondernemers die meer willen weten over de TOP of het oprichten van een TIP, kunnen bellen met Jan Honekamp: 020-6329496 of
06-28195055. Ook kunnen zij terecht bij Silva Meester van het stadsdeel Amsterdam-Noord, 020-6349259.

Meer informatie: www.noord.amsterdam.nl klik via de startpagina op het TIP-logo.

Vera de Kort
Afdeling Communicatie
Stadsdeel Amsterdam-Noord
Telefoon: (020) 6349455