Gemeente Den Haag

Wethouder Baldewsingh ontmoet burgers op het pleinenlint

Wethouder Rabin Baldewsingh opent op zaterdag 28 april het Haagse Pleinenlint in de Schilderswijk en in Transvaal. Het doel van het Pleinenlint is dat het openbare leven meer wordt gekenmerkt door een positieve en veilige sfeer. De bewoners van acht pleinen in deze twee Haagse wijken zetten zich hiervoor in door het organiseren van activiteiten of het aandragen van ideeën. Het plein is een ontmoetingsplaats van mensen die met elkaar betrokken zijn.

Op zaterdag 28 april gaat het Pleinenlint officieel van start. Het pleinenlint wordt gevormd door de volgende pleinen: Fakonahof, Meester de Bruinplein, Hannemanplantsoen, Teniersplantsoen, Van der Vennepark, Kaapseplein, Spionkopveld en het Anna Blamanplein. Tussen 12.00 en 12.25 uur is wethouder Rabin Baldewsingh op het eerste plein, het Fakonahof, aanwezig. De wethouder opent het Pleinenlint en onthult op ludieke wijze de camper die de komende jaren op de verschillende pleinen prominent aanwezig zal zijn. Verder stelt hij de begeleiders van de pleinen, de pleinanimatoren voor aan de bewoners. Vanaf april zijn vier pleinanimatoren ieder ongeveer 30 uur per week op de pleinen aanwezig. Ze helpen bewoners met het oplossen van problemen en het doorbreken van de anonimiteit. Ook ondersteunen zij bij het ontwikkelen en organiseren van bewonersinitiatieven. Om de aanwezigheid van de pleinanimatoren goed zichtbaar te maken, rijden zij met een opvallende camper van plein tot plein.

Na het bezoek aan Fakonahof vertrekt de wethouder naar het volgende plein, het Meester de Bruinplein. Bekijk het uitgebreide programma van alle pleinen op www.dehaagseontmoeting.nl. Op alle pleinen worden 's middags activiteiten georganiseerd door en voor de omwonenden van de pleinen.