Gemeente Gouda


mevrouw vis-dijkman ontvangt vrijwilligerspenning (28-4-2007)

Zaterdag 28 april 2007 ontving mevrouw C.C. (Clara) Vis-Dijkman uit handen van burgemeester Wim Cornelis de vrijwilligerspenning van de stad Gouda. Zij ontving de penning vanwege haar bijzondere inzet voor Bridgekring Ons Genoegen en wijkvereniging Ajour.

Mevrouw Vis-Dijkman is sinds 1988 lid van Bridgekring Ons Genoegen. In het najaar van 1996 trad zij aan als voorzitter van deze oudste en geruime tijd ook sterkste bridgeclub van Gouda. Zij kwam toen op het idee de krachten te bundelen en op zoek te gaan naar een gezamenlijk onderkomen voor de vijftien bridgeclubs in Gouda. Het resultaat is een nieuw Denksportcentrum in de Mammoet waar zowel meerdere bridgeclubs, als een schaakclub gebruik van maken. Mevrouw Vis begeleidde bijna alle bridgeclubs die hier spelen ook in de omgang met een nieuw digitaal scoresysteem.

Mevrouw Vis is daarnaast een drijvende kracht achter de wijkvereniging Ajour, die mede dankzij haar inzet levend gehouden is. Samen met een aantal anderen formeerde zij in 1999 een nieuw bestuur. Ook regelde ze vervangend onderdak voor de verschillende activiteiten van de vereniging toen het verenigingsgebouw ingrijpend verbouwd werd.

vrijwilligerspenning
De vrijwilligerspenning van de stad Gouda is in 1995 door het college van burgemeester en wethouders in het leven geroepen om blijk van waardering te geven aan vrijwilligers die zich gedurende langere tijd vrijwillig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Goudse samenleving.