Kerk zet Eindhoven op de buis in 82 landen


EINDHOVEN, 20070320 -- De voorjaarsconferentie van PraiseDome Tabernacle met de praise & worship concert op zaterdag 28 april 2007 heeft alle ingrediënten om uitgezonden te worden via TBN Europe in 82 landen.

In het najaar van 2006, was het Stadhuisplein van Eindhoven een uiterst geschikte locatie om naar uit te wijken. PraiseDome Outdoor concert Gospel2006 was ontstaan. Een concept met ongekende groei potentie. Twee keer per jaar een Gospel concert in de Lichtstad. Naast de gratis outdoor concert in het najaar een mega indoor concert in het voorjaar. Na een bezoek aan de Klokken toren, Strijp S was de kogel door de kerk, het Beursgebouw Eindhoven is de beste locatie voor Gospel2007, met het oog op de toekomst. Een betere locatie voor deze avond konden we niet vinden.

Vanzelfsprekend komen de organisatorische uitdagingen als paddenstoelen uit de grond. Maar de visie voor de invulling van deze avond staat al vast sinds October 2006. Een avond met locale en internationale artiesten, die toegankelijke hedendaagse gospel muziek brengen en de opbrengst gaat naar een van onze missies. Gospel2007 gaat de aan hun lot overgelaten kinderen in India een toekomst bieden met de bouw van House of Hope I.

Alle betrokken partijen zijn enthousiast en bereid mee te helpen, zelfs een dance organisatie stelt in eerste instantie licht en geluid apparatuur beschikbaar en TBN Europe komt de avond opnemen om uit te zenden in 82 landen. De enige partij die na 8 weken laat weten geen enkele vorm van ondersteuning te kunnen lees willen bieden is City Dynamiek. Dit wegens het religieuze karakter van dit evenement. We zullen zien of ze er volgend jaar nog steeds zo over na denken.

Stichting PraiseDome haalt alles uit de kast om tijdens het Koninginnedag weekend een daverend benefiet avond neer te zetten voor jong en oud met speciaal optreden van Alvin Slaughter uit New York. Samen met Gerald Troost, Linda Wagenmaker en Inside Out staan ze garant voor 4 uur live entertainment.

Linda Wagenmakers is opgegroeid met gospel maar werd bekend bij het grote publiek door o.a. Miss Saigon en de Eurovisie Songfestival. De circel is rond, haar eerste Gospel album "Full Circle" is sinds vorige maand op de markt. Met deze cd wil Linda vooral de niet-gelovigen of mensen die teleurgesteld zijn in God bereiken, met bijvoorbeeld het nummer Let Me Dance maakt ze duidelijk dat in de Bijbel staat dat je wel degelijk mag dansen. En dat kunt u zeker doen tijdens Gospel2007.
Netzo zal Gerald Troost, ambassadeur van Dorcas begeleid door zijn voltallige band tijdens een overtuigende podiumpresentatie zich onderscheiden door zijn geweldige teksten waarmee hij al jaren de jongeren aanspreekt.

Gospel2007 is niet compleet zonder black gospel, dus staat Black Gospel Choir Inside Out ook op het programma. Een multiculturele formatie, ambassadeurs van Jeugd met een Missie (Youth with a Mission) bestaande uit 20 vocalisten zullen hedendaagse black gospel presenteren zoals u alleen van de tv kent. Vandaar dat ook deze hele bijzondere worship & praise avond uitgezonden wordt door TBN Europe en via de kabel op Family7.

Benefit info: 10% van alle kaartverkoop gaat naar bouw van weeshuis House of Hope I, in Tuni India. www.agwaindia.org Kaarten t.w.v. ¤ 25 voor volwassenen en gereduceerd tarief van ¤15 voor de jeugd tussen 12 en 18jaar, zijn landelijk verkrijgbaar bij o.a. GWK, VVV, Free Record shop, Postkantoor en andere Ticket Service verkooppunten en te reserveren via tel. 0900-3001250. Tevens via www.WorshipEurope.com tel.nr. 0292-237171.
In Eindhoven bij de Christian Book & Gift shop www.WomenofFaith.nl , zijstraat van de Kruisstraat t.h.v. MyCom.
Verschillende hotel arrangementen zijn verkrijgbaar via www.VVVEindhoven.nl.
Beursgebouw Eindhoven is op 5 minuten loop afstand van CS Eindhoven, voor meer info en route beschrijving bezoek www.beursgebouw.nl





Thirza Rojer