Amersfoortse galerie 't Pleintje exposeert Maik Sauer


Eerste expositie van galerie open vanaf 5 mei aanstaande

AMERSFOORT, 20070411 -- Op de Krommestraat 22 in Amersfoort, voorheen kunsthandel/lijstenmakerij, opent op 5 mei galerie 't Pleintje haar deuren met een eerste expositie: werk van de gerenommeerde kunstenaar Maik Sauer.

Maik Sauer studeerde aan de academie voor beeldende kunst in Arnhem. Leefde lang teruggetrokken in een kloosterdorp in het noorden van Groningen. De confronterende stilte en leegheid van dit gebied kleurde Maik's `Blauwe periode': schilderdoeken vulden zich met vluchtende vogels en stijgerende paarden. Later zocht de expressionist in Maik Sauer vele andere uitwegen. Een langdurige en intensieve periode met het `Groninger Kunstenaars Collectief' volgde; resulterend in opmerkelijke exposities in ondermeer Groningen, Drachten, Assen, Enschede, Amsterdam en het Haags Gemeentemuseum. Het succes had zijn weerslag: Maik trok zich terug. Nu - vele jaren later - is Maik Sauer bereid gevonden nieuw werk tentoon te stellen. De eer aan galerie 't Pleintje om het bijzondere, kleurrijke werk in haar eerste expositie te vertonen.

Kunst & Multimedia

In het pand is er tevens een multimedia-bedrijf gevestigd (Heibel Multimedia), welke gespecialiseerd is in het ontwerpen en programmeren van websites, educatieve software en presentaties voor bedrijven. De galerie zelf richt zich op moderne beeldende kunst en heeft speciale aandacht voor jonge kunstenaars. Naast schilderijen en beelden zal in de toekomst ook aandacht zijn voor hedendaagse multimedia-kunst.

Het proces

Onder het motto "Het proces in de hedendaagse kunst" probeert de galerie te bereiken om - zoveel waar mogelijk - naast het uiteindelijke werk ook schetsen en voorstudies te vertonen.

Openingstijden

De galerie is geopend van woensdag t/m zaterdag en elke 3de zondag van de maand: 13.00 -17.00 uur
U bent van harte welkom!

Info
Voor informatie over de galerie en het multimedia-bedrijf:
www.heibel.nl





Galerie 't Pleintje