Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Het Land van Ooit zet nieuwe koers voort

Op 28 april opent Het Land van Ooit voor het 19de jaar haar grenzen. Gedurende de winter is er voor circa ¤ 2.000.000,-- geïnvesteerd in vernieuwing en verbetering van kwaliteit.

Nieuwe koers
De nieuwe koers van Het Land van Ooit, waar vorig jaar voor gekozen is, geeft voorrang en alle aandacht aan de basis: het dagbezoek. Commercie en concept gaan hand-in-hand. Het concept heeft niet langer de overhand. Gezocht wordt naar een goede balans tussen wat kinderen van 8 tot 12 jaar van nu gaaf vinden en hoe het Ooitconcept daarnaar te plooien zonder het geheel los te laten.

Beschikbare middelen zijn aangewend met één doel: de uitstraling van Het Land te verbeteren en efficiëntie te verhogen. Een opschoonwoede heeft het hele Land beheerst deze maanden. Oude objecten zijn verwijderd en waar gewenst vervangen door nieuwe.

De combinatie van Ooiters, hun belevenissen, de shows, waarin zij Anderlanders meevoeren, Spannend Spelen en het verrassende concept is het aanstaande seizoen meer dan Ooit aanwezig.

Van 28 april tot en met 28 oktober beleven Anderlanders de gaafste dag Ooit!

Shows
Het Land van Ooit richt zich vooral op de 8 tot 12-jarigen. Vandaar dat het Raknest als nieuwe aanwinst voor dit seizoen gekozen is. Alleen voor de oudere kinderen toegankelijk en zeer spannend. In een onheilspellend theater wordt de wils- en spierkracht van Prinses Satijn op de proef gesteld. Niet voor de kleinsten!

Ridders kunnen natuurlijk niet ontbreken. Te paard gaan zij elkaar te lijf met zwaarden en hakbijlen in de Ridderarena.

Heel anders is Diner voor 2, een show waar hard gelachen wordt om Dame Grandeur de Bourgeoisie. Zij besluit te speeddaten omdat zij dringend behoefte heeft aan een man.

Spannende Speeltuin
Nieuw: een pannenkoek eten in de disco of zelf koken in Eten & Keten. Nieuw zijn ook de klimwand, trampolines, Springdingen en de tokkelbaan. Alle speeltoestellen zijn vervangen door nieuwe, veilige en vooral uitdagende speelelementen.

Landgoed
Meer dan 10.000-en planten worden gepland om het eeuwenoude landgoed een groene facelift te geven. Aanplant vindt plaats in de Engelse Tuin, de kruidentuin en rondom Kos met de Snor. Stekelnootjes, dwergmispels, koningsvarens, bottelrozen, pijpestrootjes en zonnehoeden worden op het moment langs de kasteelgrachten gezet. En zo is ook de Tiereliere Tuin nieuw.

Evenementen
Lekker schaatsen op het ijs van de zomer in je korte broek of minirok! Kom naar het Ooitse ijsstrand vanaf 21 juli. Dans en Sjans tijdens de zomeravonden! Op 23 juli, 31 juli en 7 augustus. En nog veel meer: www.ooit.nl

Feesten & evenementen
Ten tweede wordt er geïnvesteerd in de feesten- & evenementenmarkt. Het gehele jaar vinden in Ooit feesten & evenementen plaats. De mogelijkheden zijn eindeloos: in bomen klimmen, zwaard vechten en ook: bonbons maken. Het Roze Kasteel, bijvoorbeeld, kent vele, verrassende en stijlvolle vergaderkabinetten.

Bijgevoegde foto:
Reus Ooit op reis naar groot onderhoud.

Aan de redactie:
Voor meer informatie over Het Land van Ooit kunt u contact opnemen met Mascha van Till van het Ministerie van Landsbelang van Het Land van Ooit. Telefoon: 0416 - 377 775. E-mail: mascha.taminiau@ooit.nl