Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Ervaar de nostalgie van 28 april t/m 6 mei!

Vlieg terug naar de jaren '40 bij de Aviodrome

Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome gaat terug in de tijd! En wel naar de jaren '40! Ervaar de nostalgie van 28 april t/m 6 mei tijdens het weekend van 28 en 29 april met een spectaculaire tentoonstelling van vereniging 'The Green Sparks' en optredens van de werkgroep 'Allied Air Forces Europe'. Op 1 mei zal de recent geopende Piloten Mess officieel worden geopend. Aan de kinderen is ook gedacht; voor hen worden dagelijks leuke activiteiten in jaren '40 thema georganiseerd.

Bezoekers kunnen nu de nostalgie ervaren en terugvliegen naar de jaren '40. Tijdens het weekend van 28 en 29 april zal een groot aantal militaire voertuigen uit de jaren '40 tentoongesteld worden door de vereniging 'The Green Sparks'. Te bewonderen zijn onder andere Jeeps, Dodges, GMC's, Harley Davidsons, een Chevrolet en meer. Verder verzorgt het Historisch Advies Bureau in samenwerking met Allied Airforces Europe dagelijks living history acts, waarbij de acteurs gekleed zijn in uniformen uit die tijd. Bezoekers kunnen ervaren hoe jachtvliegers en andere luchtmachteenheden er tijdens de jaren '40 uitzagen en hoe zij hun dagen doorbrachten. Bovendien wordt er een sfeerimpressie gegeven door middel van een militair tentenkamp. Dit alles zal zich afspelen in en rondom de recent geopende Piloten Mess, welke geheel in de stijl van de jaren '40 is ingericht. Voor de kinderen organiseert de Aviodrome de hele week leuke spelen uit die tijd.

Officiële opening Piloten Mess

Op 1 mei 2007 wordt de Piloten Mess officieel geopend. Deze Mess werd tijdens de oorlogsjaren gebruikt als 'café' voor piloten die opgeroepen konden worden of terugkwamen van gevaarlijke oorlogsmissies. Tijdens deze opening zullen er rondom de Mess diverse voer- en vliegtuigen uit die tijd gepresenteerd worden. Verder is de Piloten Mess tijdens de weekenden geopend voor het publiek en er kan dan tevens een hapje en een drankje genuttigd worden.

Diverse rondvluchten

Tijdens de weekenden van de meivakantie kunnen er speciale rondvluchten gemaakt worden in een Piper Super Cub. Deze tweezitter is geheel uitgevoerd in militaire kleuren en past dus perfect in de sfeer van deze vakantie. Ook kunnen er vluchten gemaakt worden in de andere vliegtuigen, zoals de Cessna en de Robinson R44 helikopter. De Cessna hoeft in schoolvakanties en tijdens de weekenden niet gereserveerd te worden. Een vlucht in de Robinson R44 helikopter dient wel vooraf gereserveerd te worden. Geïnteresseerden kunnen zich voor deze rondvluchten aanmelden per e-mail: rondvluchten@aviodrome.nl.

Meer informatie

Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome bevindt zich aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad. Voor meer informatie kunnen belangstellenden terecht op www.aviodrome.nl of via het telefoonnummer 0900-AVIODROME / 0900-2846376 (25 ct. p. min.). Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome is iedere dag geopend van 10:00-17:00 uur. De Aviodrome is op maandag gesloten, maar is tijdens schoolvakanties (alle regio's) en feestdagen wel op maandag geopend.

Klik voor meer informatie op:

* Persfoto's: www.aviodrome.nl/persfoto
* Overige persberichten: www.aviodrome.nl/nieuws/persberichten
* Perscontacten: p.vdnoort@aviodrome.nl
* Website: www.aviodrome.nl

Peter F.A. van de Noort
Hoofd PR en voorlichting
Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome
Adres: Pelikaanweg 50
8218 PG Luchthaven Lelystad
Telefoon:

0320 - 289 858
Fax: 0320 - 289 841
E-mail: p.vdnoort@aviodrome.nl Website: www.aviodrome.nl