SP Tilburg


28 april: SP op wijkbezoek in St. Anna

24-04-2007 * Op zaterdag 28 april gaat de fractie en het bestuur van de SP Tilburg op wijkbezoek in St. Anna. Elke maand bezoek de partij een wijk in Tilburg. Het vorige bezoek vond plaats in Groenewoud, in mei bezoekt de SP Jeruzalem. Tussen 11.00 en 15.00 uur staat de SP-caravan bij wijkcentrum De Nieuwe Stede.

Wijkbezoeken zijn één van de manieren van de SP om contact te houden met burgers. Voorafgaand aan het wijkbezoek worden alle leden in die buurt benaderd en gevraagd over hun wijk te vertellen. Op basis daarvan maakt de afdeling een analyse die, meestal met vragenlijsten, voorgelegd wordt aan buurtbewoners. Tussen 11.00 en 15.00 uur lopen SP'ers door de wijk en bellen bij mensen aan voor een gesprekje over hun wijk.

SP afdelingsvoorzitter Co Waalen: "We horen áltijd nieuwe dingen, en alleen al daarom weten we dat het wijkbezoek nuttig is. We krijgen informatie over wat belangrijke onderwerpen voor die bepaalde buurt zijn, en toetsen onze eigen ideeën daarover aan die van buurtbewoners. Zo voorkomen we ook dat we kantoorwijsheden gaan verkopen. Soms leidt zo'n wijkbezoek tot directe actie, en altijd kan de fractie er wel wat mee in de raad. Het is ook goed om als partij op straat aanspreekbaar te zijn voor burgers. Niet zelden gaat het gesprek namelijk over wat wij wel of niet goed doen, en dat is goed om te weten!".

Tussen 11.00 en 15.00 uur staat de SP informatiecaravan geparkeerd bij buurthuis De Nieuwe Stede. Wijkbewoners kunnen daar terecht voor alle vragen of opmerkingen betreffende St. Anna of 'de politiek' in het algemeen. www.tilburg.sp.nl