Landelijke Studenten Vakbond


LSVb kiest nieuw bestuur

Utrecht, 28 april 2007 -- De Algemene Leden Vergadering van de Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) heeft vandaag een nieuw bestuur voor het jaar 2007-2008 gekozen. Op 23 juni 2007 zal zij het huidige bestuur opvolgen.

Koen Wassink als voorzitter Koen is 20 jaar en studeert Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden. Vorig jaar studeerde hij bestuurskunde/overheidsmanagement aan de Haagse Hogeschool. Hij was oprichter en voorzitter van het Jonge Vrijwilligers Netwerk, een stichting die vrijwilligerswerk onder jongeren stimuleert. Daarnaast was Koen lid van de adviesraad Onderwijs en Jeugdbeleid van de gemeente Nijmegen en voorzitter van de leerlingenraad van zijn school.

Joanneke Krämer als vice-voorzitter Joanneke is 22 jaar en heeft in 2006 haar bachelor Onderwijskunde aan de Universiteit Utrecht afgerond. Tijdens haar studie is ze voorzitter geweest van USF Studentenbelangen, de Utrechtse lidbond van de LSVb. Ze was tot voor kort coördinator trainingen bij de LSVb en daarnaast werkte ze als pedagogisch medewerker bij een stichting die jongeren met gedragsproblemen begeleidt.

János Betkó als secretaris János is 27 jaar en studeert Geschiedenis in Nijmegen. János loopt al sinds 2001 mee met de LSVb als vrijwilliger. In 2005-2006 was hij voorzitter van de Nijmeegse studentenvakbond AKKU en ook was hij voorzitter van de International Students of History Association.

Jorieke Casteleijn als penningmeester Jorieke is 21 jaar en studeert Gezondheid en Maatschappij in Wageningen. Naast haar studie is zij actief geweest als bestuurslid van de internationale studentenorganisatie AIESEC Wageningen en later ook van AIESEC Uppsala (Zweden) waar ze een uitwisselingsproject heeft opgezet tussen beide afdelingen.

Lisa Westerveld als algemeen bestuurslid Lisa is 25 jaar en studeert Filosofie in Nijmegen. Zij was in 2002-2003 secretaris van AKKU. Direct daarna ging ze namens AKKUraatd in de universitaire studentenraad van de Radboud Universiteit Nijmegen, waar ze ook voorzitter van werd. Ook was ze twee jaar lid van OC van Filosofie en zit ze in het College van Beroep voor de Examens.