RVD: OVERZICHT VAN WERKBEZOEKEN BEWINDSLIEDEN

RIJKSVOORLICHTINGSDIENST

Persbericht 27 april 2007

Overzicht van werkbezoeken bewindslieden

Verschillende bewindspersonen gaan in de volgende week op werkbezoek en voeren gesprekken met mensen, instellingen en organisaties in de samenleving. De werkbezoeken vinden mede plaats in het kader van de voorbereiding van het beleidsprogramma van het kabinet. Het kabinet presenteert dat programma in juni. Als service aan de parlementaire pers zal de RVD uit de werkbezoeken per week samenvoegen in een gezamenlijke agenda. Dit is een selectie uit de totale hoeveelheid activiteiten van de bewindspersonen. Onderstaand een overzicht van de werkbezoeken in de week van zaterdag 28 april tot en met vrijdag 4 mei. Informatie kunt u verkrijgen bij de desbetreffende woordvoerders.

Zaterdag 28 april

Minister Vogelaar spreekt bewoners, bestuurders en organisaties in twee van de 40 wijken, ditmaal in Enschede en Deventer.

Minister Vogelaar spreekt in Rotterdam op het TANS Gala met vertegenwoordigers van de Marokkaanse gemeenschap over ontwikkelingsmogelijkheden van jong talent.

Zondag 29 en maandag 30 april

Geen activiteiten.

Dinsdag 1 mei

Minister Vogelaar spreekt bewoners, bestuurders en organisaties in een van de 40 wijken, ditmaal in Dordrecht.

Staatssecretaris Bussemaker spreekt op een symposium van Fontis in Amsterdam met beleidsmakers over kwetsbare ouderen en de betekenis van het verzorgingshuis.

Minister Van der Hoeven spreekt in haar innovatieronde langs Den Haag, Rotterdam en Delft o.a. met kleine high-tech bedrijven en met starters.

Minister Hirsch Ballin spreekt met de gemeente Den Haag over het terugdringen van kleine criminaliteit zoals fietsendiefstal.

Woensdag 2 mei

Minister Rouvoet doet met zijn bustour 'Op weg naar de Kindertop' Arnhem aan, samen met minister Hirsch Ballin.

Staatssecretaris Bussemaker spreekt in het kader van AWBZ tour (kwaliteit van de langdurige of moeilijk verzekerbare zorg) met cliënten, bestuurders en instellingen in de provincie Limburg.

Minister Vogelaar spreekt bewoners, bestuurders en organisaties in een van de 40 wijken, ditmaal in Groningen.

Donderdag 3 mei

Minister Vogelaar spreekt bewoners, bestuurders en organisaties in een van de 40 wijken, ditmaal in Leeuwarden.

Minister Plasterk spreekt met de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag over de relatie tussen onderwijs en cultuur.

Minister Van der Hoeven spreekt in Eindhoven met vertegenwoordigers van high-tech bedrijfjes en kennisinstellingen die samenwerken in het Innovatieprogramma Point One.

Minister Cramer spreekt in Zuid Holland in het kader van thema 'ruimte voor wonen en werken in de zuidvleugel' (Hoekse Waard, Zuidplas , Midden Delfland en Stadshavens) met bestuurders en milieuorganisaties over tegengaan van verrommeling in het landschap.

Minister Hirsch Ballin informeert zich in Rotterdam over oorzaken en bestrijding van geweld in het uitgaansleven.

Vrijdag 4 mei

Minister Plasterk spreekt met wetenschappers van Shell Research and Technology in Rijswijk over innovatie.

Minister Hirsch Ballin spreekt met vertegenwoordigers van politie, (jeugd)reclassering, kinderbescherming, gemeente Tilburg, jeugdzorg, en het OM over het succes van hun samenwerking onder één dak in het Veiligheidshuis in Tilburg.

Minister Hirsch Ballin spreekt met leiding en experts van het KLPD in Driebergen over veiligheidspreventie en cybermisdaad.

RVD, 27.04.2007, 19.35 uur.

Categorieën: Overig

Bron: Ministerie van Algemene Zaken