Lijst Smolders Tilburg
www.lijstsmolders.nl

PERSBERICHT

Burgemeester Vreeman doet aangifte tegen raadslid Smolders

Sinds dat ik fractieleider ben in de Tilburgse raad, nu ruim één jaar, heb ik er alles aan gedaan om constructief mee te werken binnen het vertrouwelijk overleg. Vandaag moet ik de conclusie trekken dat ik niet langer meer wens deel te nemen aan een vertrouwelijk overleg waar de voorzitter, Burgemeester Vreeman, mij informatie geeft die niet evenwichtig en rationeel is, maar onbetrouwbaar en tendentieus. Enkele maanden geleden stapte de fractieleider van de VVD ook al uit dit vertrouwelijk overleg.
Vandaag heb ik te horen gekregen dat er aangifte wordt gedaan van het lekken voor de 2e keer van vertrouwelijke informatie. Zoals u allen weet heb ik niet stiekem gelekt maar bewust, omdat ik op deze wijze niet meer betrokken wilde worden bij zaken die onschuldige burgers en ondernemers willens en wetens schade toebrengen. Over de rug van die onschuldige Tilburgers jezelf als daadkrachtige Burgemeester willen profileren is beneden elk peil en druist geheel tegen mijn rechtvaardigheidsgevoel in. Ook bij het afdekken van andere zaken zoals het onterecht uitkeren van wachtgelden heb ik daarom ook juist bewust gelekt anders was de waarheid nooit boven tafel gekomen, waar overigens vriend en vijand het nu ook wel over eens zijn. Vervolgens had ik gehoopt dat de werkwijze van met name de voorzitter van het vertrouwelijk overleg, Burgemeester Vreeman, daardoor zou veranderen.
De scoringsdrang om als daadkrachtige Burgemeester in de boeken te komen is blijkbaar zo groot dat alles geoorloofd is!! Als een bestuurder met veel macht vervolgens daar niet mee om kan gaan is het van groot belang dat iemand die machtswellust stopt.
Wij Tilburgers willen een strenge maar wel een rechtvaardige burgemeester, die evenwichtige, rationele en weloverwogen beslissingen neemt op basis van feiten en niet op basis van geruchten, emoties of rancune! Waar Tilburgers een hekel aan hebben is schijndaadkracht van een PVDA-burgemeester die wij zelf al niet hebben mogen kiezen maar telkens weer uit die goudgerande baantjesmachine van de Haagse Elite komt rollen.
Het blijkt maar weer dat het de allerhoogste tijd is voor een gekozen burgemeester.
Ik zal overigens uit eigen beweging voorlopig niet meer deelnemen aan deze vertrouwelijke overleggen, zolang de kwaliteit en de betrouwbaarheid niet op peil is!!

Fractievoorzitter Hans Smolders

Voor verdere info.

Wachtgeld; http://home.hetnet.nl/~lindmar/bd-remkes-wachtgeld280606.html
Criminaliseren ondernemer; http://home.hetnet.nl/~lindmar/horecaondernemer250407.html

www.lijstsmolders.nl

---- --

Lijst Smolders Tilburg
Hans Smolders
Postbus 1037
5004 BA Tilburg
06-45750616