Digitale Gemeente Houten

PvdA Houten wil goed en toegankelijk openbaar vervoer voor Houten Zuid

zaterdag 28 april 2007 - Bron: PVDA Houten

De PvdA Houten vindt alle bewoners van Houten dat ook de bewoners van Houten-Zuid de beschikking moeten hebben over goed en toegankelijk openbaar vervoer. En in het bijzonder minder validen. PvdA heeft zich afgelopen jaren ingezet voor goede faciliteiten voor minder validen en het openbaar vervoer blijkt voor deze doelgroep en steeds terugkerend knelpunt te zijn.
De PvdA constateert twee grote knelpunten, en wil dat deze opgelost worden. Het eerste knelpunt is de gebrekkige verbinding tussen station Houten Castellum en Houten Centraal. En het tweede knelpunt de overgang over het spoor. De PvdA Houten heeft vragen gesteld aan het College van B&W om deze knelpunten op te lossen, zodat alle bewoners van Houten Zuid optimaal gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer.

Het eerste knelpunt is de gebrekkige verbinding tussen Houten Castellum en Houten station. Op dit moment is de tram vaak niet beschikbaar. De inzet van bussen betekent dat de aansluiting op de trein minder voorspelbaar is en dus zijn bussen een slecht alternatief voor de forens. Tijdens de spoorverdubbeling van eind 2008 tot en met begin 2011 zullen structureel bussen worden ingezet. Pas vanaf januari 2011 wordt het station Houten Castellum aangedaan door de stoptreinen tussen Utrecht en Geldermalsen.

Het tweede knelpunt is de overgang over het spoor. Al jarenlang is een slecht toegankelijke noodbrug de enige centrale overgang over het spoor. Tijdens de spoorverdubbeling zal zelfs die overgang vervallen. Het duurt nog enkele jaren voor een nieuwe tunnel beschikbaar komt. Aan de noordzijde van de vijfwal is een extra brug over het spoor gepland. De PvdA zou graag zien dat deze verbinding beschikbaar is voordat de noodbrug verdwijnt en de PvdA wil graag dat deze verbinding goed toegankelijk is, ook voor mindervaliden.

In de periode tussen 2008 en 2011 worden bussen ingezet. Deze bussen kunnen worden gebruikt om de verbindingen in Houten Zuid totdat Castellum gereed is te verbeteren. Extra stops bij de tijdelijke winkels in Houten Zuid en de brug over de vijfwal kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de bereikbaarheid van Houten Zuid per openbaar vervoer.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2007 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).