Politie Zeeland


---


O-1551-2007 Rijden onder invloed
Een 18-jarige automobilist uit de gemeente Borsele moest zaterdag om 03.40 uur op de Molendijk in 's-Heerenhoek zijn rijbewijs inleveren.
De man had ongeveer 2 1/2x de toegstane hoeveelheid alcohol gedronken.

Een 20-jarige motorrijder uit de gemeente Reimerswaal raakte op de Kerkweg in Waarde zijn rijbewijs kwijt wegens het gebruik van alcohol.
Hij had 1 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken en moest, als beginnend bestuurder, zijn rijbewijs inleveren.

O-1552-2007 Aanhoudingen in Bruinisse
Politie Zeeland doet onderzoek naar een ruzie die zaterdag rond 01.00 uur ontstond in een horecabedrijf in de Molenstraat in Bruinisse.
Daar werd een 27-jarige man uit de gemeente Schouwen-Duiveland zonder aanleiding een gebroken neus geslagen; ook werd een ruit van het gebouw vernield. Hoeveel personen er bij het handgemeen betrokken waren, is onbekend; ook de oorzaak is niet bekend. Omstreeks 02.00 uur werden in de Molenstraat, mede door verklaringen van omstanders, een 20-jarige Rotterdammer en een 16-jarige inwoner van de gemeente Schouwen-Duiveland aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de vechtpartij en de vernieling van de ruit. De Rotterdammer had letsel opgelopen aan zijn hand en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Het onderzoek is nog lopende.

Z-1553-2007 Inbraak in bedrijf, Terneuzen
Afgelopen nacht werd ingebroken bij een bedrijf in de Guido Gezellestraat in Terneuzen.
Een gedeelte van het hekwerk werd vernield en een van de deuren werd geforceerd. Uit het gebouw werd een nog onbekend geldbedrag weggenomen.

Z-1554-2007 Controle overlast, Terneuzen
Politie Zeeland hield vrijdag tussen 15.30 en 21.30 uur controle op overlast rondom de coffeeshops in Terneuzen.
Door twee bikers en een motorrijder werd gecontroleerd op verkeersovertredingen, wildplassen, enz. Er werden de volgende bekeuringen uitgeschreven:
7x voor het niet dragen van de autogordel;
1x voor het niet volgen van het eenrichtingverkeer;
1x voor het niet dragen van de helm;
1x voor foutparkeren;
1x onjuiste verlichting;
6x voor wildplassen;
2 personen werden aangehouden met meer dan 5 gr softdrugs en kregen een bekeuring en 1 persoon werd bekeurd voor het niet bij zich hebben van een identiteitsbewijs.


---- --