Politie Drenthe
Zaterdag

Assen, 28-04-2007

Aanrijding met licht letsel
ASSEN - Een 70-jarige man uit Beilen raakte vrijdagmiddag betrokken bij een aanrijding aan de Haarweg. De man reed op de Haarweg en wilde de Haar oversteken om linksaf te slaan. Daarbij zag hij een andere autobestuurder (een 51-jarige man uit Dwingeloo) over het hoofd die over de Haar richting de A28 reed. Een botsing was het gevolg en de auto van de 70-jarige man kantelde. De man wist zelf uit zijn auto te komen en is ter controle naar het ziekenhuis in Assen gebracht. Hij heeft wat schaaf- en snijwonden aan het ongeval overgehouden. Beide voertuigen zijn afgesleept. (BPS 07-135223)

Bromfietser onder invloed
MEPPEL - Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 18-jarige jongen uit Meppel aangehouden aan de Marktstraat. De bromfietser reed zonder licht en werd staande gehouden. De jongeman kon zich niet legitimeren. Toen hij zijn naam gaf, bleek hij niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat en bleek zijn voertuig niet verzekerd te zijn. Van hem werd een blaasproef afgenomen. Op het bureau blies hij 355 ugl. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en een boete van 115,- euro. (BPS 07-135325)

Rijden onder invloed

MEPPEL - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 29-jarige man uit Meppel aangehouden op de N375. De bestuurder viel op doordat hij moeite had om op zijn eigen weghelft te blijven. Op het bureau blies zijn meerdere blaastesten niet goed verlopen. De man weigerde mee te werken en kreeg hiervoor een dagvaarding. Het rijbewijs werd ingevorderd. (BPS 07-135335)
STAPHORST - Drentse agenten troffen zaterdagmorgen rond 5.30 uur een 23-jarige jongen uit Ijhorst slapend aan in zijn auto aan de Vaartweg. Ze hebben hem wakker gemaakt en de bestuurder bleek behoorlijk dronken te zijn. De agenten hebben de man in de richting van een taxi geholpen en zijn weer verder gereden. Kort daarna was de auto van de man verdwenen en hebben de agenten gezocht naar het voertuig en de bestuurder. De beginnende bestuurder werd alsnog aangehouden en op het bureau blies hij maar liefst 660 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (BPS 07-135359)
BEILEN - Tijdens een verkeerscontrole bij Nieuweschans is vrijdagavond een 50-jarige vrachtwagenchauffeur uit Eersel door de politie van Groningen bekeurd wegens het rijden onder invloed. Hij blies 800 ugl. en daarop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Later die nacht bleek dat de bestuurder met zijn vrachtwagen was vertrokken. Door een politiemedewerker van Drenthe werd de bestuurder gezien op een parkeerplaats langs de A28 bij Beilen. De man verklaarde dat hij zelf zijn vrachtwagen na de controle naar Beilen had gereden. De man kreeg een dagvaarding. Zijn autosleutels zijn afgenomen. (BPS 07-135318)

Rijbewijs motorrijders ingevorderd
ASSEN - Agenten hebben donderdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 29-jarige motorrijder uit Assen. Hij reed met 153 km/uur over de Haar waar 80 km/uur is toegestaan.
(BPS 07-135207)
ASSEN - Diezelfde middag is het rijbewijs ingenomen van een 36-jarige man uit Haulerwijk. Hij reed op de Haar met een snelheid van 171 km/uur. (BPS 07-135237)
DIEVERBRUG - Het rijbewijs van een 35-jarige motorrijder uit Nunspeet is ingevorderd. De man reed zaterdagmorgen op de N371 in de richting van Dieverbrug. Hij reed 160 km/uur waar 80 km/uur is toegestaan. (BPS 07-135388)

Politie controleert in verkeer
ASSEN - Tijdens een verkeerscontrole hebben agenten donderdagavond diverse bekeuringen uitgedeeld voor het fout parkeren (2x), het rijden met de motor op het fietspad (1x), het autorijden over het fietspad (1x), het rijden in de verkeerde rijrichting (1x) en het niet zichtbaar hebben van de kentekenplaat (1x). (BPS 07-135303)

Politie onderzoekt diefstal quad
ASSEN - Tussen vrijdag 16.45 uur en op zaterdag 00.15 uur is aangifte gedaan van diefstal van een quad. De zwarte quad van het merk Adly Moto type ATV 300, bouwjaar 2006, stond geparkeerd in een loods aan de Wenkebachstraat. De quad is voorzien van een betty boop sticker op het spatbord en een zwart bagagerek. (BPS 07-135334)

Politie onderzoekt inbraken
ODOORN - In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken bij een bedrijf aan de Valtherweg. Door het hekwerk te vernielen en een toegangsdeur te forceren, wisten de daders binnen te komen. Doordat het alarm afging, zijn de daders er snel vandoor gegaan. Zoals het nu lijkt hebben ze het pand wel doorzocht, maar is niks meegenomen. De eigenaar doet aangifte. (BPS 07-135360)
NORG - In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in verenigingsgebouw aan de Eenerstraat. Door een deur te forceren, wist men binnen te komen. Of er iets is weggenomen, is nog niet bekend. (BPS 07-135369)

Diefstal tas uit winkel
ZUIDWOLDE - Vrijdagmiddag is een tas gestolen uit een kledingwinkel aan de Hoofdstraat. Volgens getuigen is de dader een man van ongeveer 30/35 jaar, 1.70 meter lang, lang, donker, golvend haar. Hij droeg een donker t-shirt en een lichte broek. Getuigen die meer informatie hebben over de diefstal of mensen die de man denken te kennen aan de hand van het signalement, kunnen bellen met 0900-8844. (BPS 07-135199)

Diefstal portemonnees tijdens het stappen
MEPPEL - De politie kreeg een melding van een 21-jarige vrouw uit Nijeveen, die buiten bij een café aan de Kromme Elleboog stond. Haar portemonnee zou zijn gestolen en mogelijk waren de verdachten nog aanwezig. Ter plaatse bleek dat er te weinig bewijs was om een dader te kunnen aanhouden. Na een zoekactie vond de aangeefster haar portemonnee en nog twee andere portemonnees in een prullenbak. Het geld was eruit gehaald, de overige inhoud zat er nog in. (BPS 07-135357)

Huiselijk geweld
COEVORDEN - De politie heeft vrijdagavond een 43-jarige inwoner van de gemeente Coevorden aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man zou zijn 46-jarige vrouw hebben geslagen. Hij is ingesloten voor verhoor. (BPS 07-135247)

Portiers dragen drugsbezitter over aan politie
EMMEN - De portiers van een café aan het Marktplein hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag adequaat gehandeld door een 21-jarige jongen uit Nieuw Amsterdam over te dragen aan de politie. De jongeman zou harddrugs op zak hebben. De politie heeft de buisjes met vloeistof inbeslaggenomen en er wordt onderzocht om wat voor soort drugs het gaat. Bij zijn aanhouding verzette de verdachte zich hevig en was hij erg agressief. Hij is ingesloten voor verhoor. (BPS 07-135340)

Man aangehouden wegens openbaar dronkenschap
ASSEN - Bij de politie kwam in de nacht van vrijdag op zaterdag een melding binnen over een man die dronken op straat zou liggen. Ter plaatse gekomen, bleek het te gaan om een 23-jarige jongen uit Assen. Hij lag naast zijn fiets op de Bremstraat. Hij ademde wel, maar was niet aanspreekbaar. Na enige tijd was de jongeman in staat om iets te zeggen, maar hij kon niet meer eigen benen staan. Hij wilde zijn naam niet geven en kon zich niet legitimeren. De Assenaar j is aangehouden voor openbaar dronkenschap en ingesloten. Tegen hem wordt verbaal opgemaakt. (BPS 07-135365)

Grote controle op caravans en aanhangwagens
KLAZIENAVEEN - Tijdens een verkeerscontrole heeft de politie donderdagmorgen en - middag op de N862 93 voertuigen onderworpen aan een controle. Het gaat om diverse caravans en aanhangers en personenauto's. Bovendien zijn van alle bestuurders blaastesten afgenomen. Geen van hen bleek te veel te hebben gedronken. Er zijn twaalf processen-verbaal uitgeschreven voor het niet dragen van een gordel, de caravan of aanhanger te zwaar te hebben beladen en de losbreekreminrichting niet juist te hebben gehanteerd. De politie heeft verder 26 waarschuwingen uitgedeeld voor kleine gebreken. (BPS 07-135204)

Politie neemt 575 blaastesten af
HAVELTE - Tijdens een controle in Havelte aan de Helomaweg, de Oosterweidenweg en in Meppel aan de Reestlaan en de Steenwijkerstraatweg heeft de politie vrijdagavond van 575 bestuurders een blaastest afgenomen. Geen van de bestuurders bleek te veel te hebben gedronken. (BPS 07-135271)

Bekeuringen voor verkeersovertredingen
ASSEN - Tussen vrijdag 19.00 uur en 23.00 uur heeft de politie tijdens een surveillance meerder bekeuringen uitgedeeld voor het onnodig claxonneren (1x), niet rijden op daarvoor bestemd bromfietspad (2x) en het niet volgen van de verplichte rijrichting nabij de werkwerkzaamheden in Peelo). (BPS 07-135314)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, Ramona Venema, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280.



Laatst gewijzigd 28-04-2007 14:21