Ingezonden persbericht

Nijmegen, 28 april 2007

Marzeeprijs 2007 uitgereikt aan Philip Sajet

Tijdens de opening van vier nieuwe tentoonstellingen op zondag 15 april heeft Annie Brouwer-Korf, de burgemeester van Utrecht, de Marzeeprijs 2007 uitgereikt aan de Nederlandse kunstenaar Philip Sajet. De prijs wordt voor zijn volledig sieradenoeuvre toegekend. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van ¤ 12.500, waarvoor Galerie Marzee een monografie uitgeeft.

Philip Sajet (Amsterdam, 1953) studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en exposeert sinds 1985 in internationale musea en galeries. Zijn werk is aangekocht door musea in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Amerika en Japan. Een aantal van zijn sieraden zijn opgenomen in de Marzee Collectie, de museale collectie van Galerie Marzee. Zijn meest recente tentoonstelling 'Twaalf Halssieraden' bestond uit halssieraden van voornamelijk glas en goud. "With this new work cycle, Philip Sajet once more proves he is a master at playing with form and convention, while skilfully addressing light and colour." Dr. Barbara Maas

Tevens zijn tot en met woensdag 30 mei vier nieuwe tentoonstellingen te bezichtigen van Ute Eitzenhöfer, Jenny Henze, Ulrich Reithofer en Vera Siemund.

Galerie Marzee is gevestigd aan de Lage Markt 3 in Nijmegen. De openingstijden van de galerie zijn dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Naast de Marzeeprijs wordt jaarlijks in de zomer gedurende de eindexamententoonstelling een aanmoedigingsprijs aan één of meerdere eindejaarsstudenten uitgereikt. Deze tentoonstelling toont werk van studenten edelsmeden van internationale academies en hogescholen.

---

Noot voor de pers:

Meer informatie over Galerie Marzee vindt u op de website www.marzee.nl. Daarnaast is achtergrondinformatie en fotomateriaal beschikbaar en is het mogelijk een interview te hebben met galeriehoudster Marie-José van den Hout. U kunt hiervoor contact opnemen met Lotte Klösters (024 - 322 9670).

Galerie Marzee bestaat sinds 1979 en is in Nijmegen gevestigd. Sinds 1995 is de galerie voor hedendaagse sieraden gevestigd in een gerestaureerd graanpakhuis, gelegen aan de Waal. Met 850 m2 tentoonstellingsruimte is Marzee de grootste galerie voor hedendaagse sieraden ter wereld. Sinds de viering van het 25-jarig bestaan van de galerie in 2004 is een omvangrijke museale collectie te bezichtigen.