Ingezonden persbericht


Achtste startplaats Sprintrace Brands Hatch voor A1 Team Nederland

A1 Team Nederland begint de laatste Sprintrace van het A1GP seizoen morgen vanaf een achtste startpositie. In de vier runs vanmiddag zette Jeroen Bleekemolen een totaaltijd neer van 2'30.144 (1'15.177 + 1'14.967).

Daarmee had A1 Team Nederland niet het vooraf gewenste resultaat, maar het was wat tijden betreft wel een verbetering ten opzichte van de vrije training vanochtend, waar het team als tiende eindigde.

In de eerste kwalificatierun had A1 Team Nederland enigszins pech. Eerst werd de sessie stilgelegd met een rode vlag na een crash van A1 Team USA, net toen Jeroen Bleekemolen aan zijn outlap was begonnen. Na de herstart had Bleekemolen last van veel verkeer op de baan en reed hij een elfde tijd.

In de tweede run verbeterde Bleekemolen zijn tijd en steeg A1 Team Nederland naar de negende plaats. Na de derde run, waarin A1 Team Nederland weer een snellere ronde reed, bleef het team negende. De vierde en laatste run bracht nog een plek winst voor A1 Team Nederland, Bleekemolen zette zijn snelste tijd van dit weekend op de klokken.

Jeroen Bleekemolen was na afloop van de kwalificatie niet tevreden met de achtste plek; "Ik wilde gewoon goed voorin staan om de race beter te kunnen beginnen. Daar staan we niet. Achtste is niet echt slecht, maar het is ook zeker niet goed. We hadden een beetje pech in de eerste run met verkeer, maar de laatste twee runs waren weer vrij. Ten opzichte van vanmorgen hebben we ook weer veel goedgemaakt, zeker in tijd. Nu komen we nog een halve seconde tekort. Die moeten we nog wel zien te vinden, dat zal niet makkelijk worden. De rode vlag in de eerste run was ook zonde. Mijn banden waren net op temperatuur, dus ik begon net gas te geven. Gelukkig kon ik in de laatste twee runs betere tijden neerzetten, maar het haalt je wel uit je ritme. Morgen gaan we gewoon zo ver mogelijk naar voren rijden, je weet met A1GP nooit waar je kan komen. Misschien gebeurt er niks en finish je achtste, maar je kan ook zomaar de race winnen. We gaan ervoor en proberen weer twee goede starts te maken, zoals de laatste paar keer gelukt is".

Ook Jan Lammers had gehoopt op een betere startpositie; "Achtste is niet goed. We hadden eigenlijk gedacht dat we dichterbij de top zaten. De eerste run had Jeroen helaas veel verkeer, dat was jammer. Het is bovendien zo competitief dat je die eerste run nodig hebt om te leren voor de tweede run en zo bouw je op. Als je dan meteen die eerste run kwijt bent, dan zit het te dicht bij elkaar om dat helemaal goed te maken in de derde en vierde sessie. Ik denk dat we het eigenlijk met onze eerste run verloren hebben. Maar met de races in A1 is het 'not over until the fat lady sings'. We wachten op morgen en bekijken dan de uitslag wel".

Morgenochtend om 11.00 uur lokale tijd is de start van de Sprintrace. Om 15.00 uur begint de grote finale van het A1GP seizoen 2006/07, de Hoofdrace met verplichte pitstop.

Stuur voor meer informatie een e-mail naar info@A1teamned.com

Bezoek voor rechtenvrij beeldmateriaal www.A1teamnedfoto.nl