Politie Gelderland-Midden

Verwarde man verdacht van vernielingen en mishandelingen
Publicatiedatum: 28-4-2007 19:53:43

ARNHEM - Een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is zaterdagmiddag door de Arnhemse politie aangehouden, nadat de man op verschillende plaatsen vernielingen en/of mishandelingen gepleegd zou hebben. De man, die - kennelijk om aan de politie te ontkomen - in een waterpartij aan de Velperweg stapt, moet door twee agenten worden aangehouden. Daarvoor moeten ook zij echter te water.

Voor zover nu bekend begint het spoor van de man rond 12.30 uur in Arnhem, als hij bij een instelling aan het J. van Doornplein een beveiligingsbeambte zonder reden mishandelt. Later op de middag komen er meldingen van vernielingen aan een auto (tegen de auto aantrappen) en het mishandelen van de bestuurder. Dat gebeurt in de omgeving van de Velperweg rond een uur of vier. Als meer mensen melding maken van deze en mogelijk andere vernielingen aan auto's, weet de politie de man te traceren en wil ze hem aanhouden. Daarop gaat de man rond 16.45 uur te water in een waterpartij langs de Velperweg en weigert hij naar de kant te komen. Na wat pogingen van agenten om hem daartoe alsnog te overreden, besluiten de agenten uiteindelijk zelf dan ook maar te water te gaan en halen zij de verdachte naar de kant. De man is ingesloten.

Aangifte doen!
Uit het onderzoek naar de mishandeling en vernielingen krijgt de politie de indruk dat er meer feiten door de man zijn gepleegd, dan waar aangifte van gedaan is! Zo zou er sprake zijn van de vernieling van ruiten, echter - hiervan is geen aangifte gedaan. Ook kan de politie niet uitsluiten dat de man tegen meerdere auto's en/of fietsers of bromfietsers heeft geschopt, dan wel bestuurders mishandeld zou hebben. Mocht dit het geval zijn, doet u dan vooral aangifte of neem in ieder geval contact op met de politie in Arnhem op telefoonnummer 0900 - 8844! Ook als u getuige bent van bovengenoemde feiten, wil de politie graag contact met u. De man heeft geen uitgesproken motief voor zijn gedrag. Hij maakt dan ook een verwarde en enigszins onverzorgde indruk.
Het politieonderzoek wordt voortgezet.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden | perspiket
Harry Munniksma
0318 - 688 221

---