Ingezonden persbericht


Persbericht Skate Bond Nederland
www.skatebond.nl

Landelijke skeelercompetitie Univé World on Wheels, 3e etappe, Emmeloord, 28 april 2007

Contin en Thomas winnen Emmeloord

Alexis Contin en Angeline Thomas zijn in Emmeloord de winnaars geworden van de derde etappe in de landelijke Univé World on Wheels competitie. De Fransman Contin, die eerder successen boekte in de Nederlandse schaatsmarathons, liet nu op skeelers alle Nederlanders achter zich. Op het sfeerrijke parcours in het centrum van Emmeloord versloeg hij in de eindsprint Sjoerd Huisman (2e) en Roy Boeve (3e). Met zijn tweede plaats passeerde Huisman Boeve in het klassement en is hij nu de nieuwe lijstaanvoerder.

Onder prima omstandigheden was de wedstrijd in Emmeloord het aanzien meer dan waard. De hoge snelheid waarmee de skeeleraars over het asfalt raasden leidde ertoe dat een groot aantal rijders vroegtijdig moest afhaken. Halfweg koers ontsnapten Geert Plender en Christian Gert Hoen en ze kregen Alexis Contin mee. Nadat hun vluchtpoging was tenietgedaan, ging een achttal rijders op avontuur, waaronder de Zwitserse topper Roger Schneider, Ingmar Berga, Roy Boeve, Sjoerd Huisman en wederom Alexis Contin. Uit deze groep probeerde Schneider tot twee maal toe te ontsnappen, maar slaagde hierin niet. De jagende achtervolgers waren intussen de kopgroep weer tot op de hielen genaderd en in de laatste ronde slaagde nog slechts een deel daarvan hen voor te blijven, waarbij Contin het meest succesvol was.

De vrouwenwedstrijd draaide uit op een spurt van 16 vrouwen die de overige rijdsters op een ronde of meer hadden gezet. De Australische Angeline Thomas won, gevolgd door drie Belgische vrouwen: Britta Vantournhout (2e), Hilde Goovaerts (3e) en Jessica Gaudesaboos (4e). Jannita Spigt finishte hierna als beste Nederlandse. Angeline Thomas verstevigde door haar eerste seizoenszege de koppositie in het klassement.

Uitslagen: Heren A - Heren B - Dames 1&2

Klassementen: Heren A - Heren B - Dames 1&2

Meer info: www.skatebond.nl/speed