NCRV

Telefilm De avondboot

met Gijs Scholten van Aschat, Lou Landré, Carine Crutzen, en Ellen Vogel

Zondag 29 april
Nederland 2
20.15 uur

In de serie Telefilm 2007 zendt de NCRV op zondag 29 april De avondboot uit, het vervolg op de Telefilm Eilandgasten uit 2006.

Teun (Gijs Scholten van Aschat) en Pia (Katelijne Verbeke) worden binnenkort opa en oma. Teun heeft daar moeite mee. Na een bizarre ontmoeting wordt hij verliefd op een jonge onbekende vrouw. Zijn fascinatie voor deze vrouw wordt een obsessie. Op subtiele wijze gunt Pia hem de tijd om de realiteit weer onder ogen te zien.

Martine (Carine Crutzen), die we al kennen uit Eilandgasten, logeert met haar hoogbejaarde moeder (Ellen Vogel) op het eiland. Op de dag van de Dodenherdenking komt Martine's moeder met een schokkende onthulling, die Martine's toekomst met haar geliefde Hans, een Joodse man, op losse schroeven zet. Als hij de volgende dag op het eiland arriveert, blijkt dat hij ook een onaangename verrassing voor Martine in petto heeft. In twee dagen tijd stort Martine's wereld ineen.

Heleen (Anneke Blok), alleenstaande moeder, is met haar twee puberende zonen Jeroen en Ben op het eiland. Een vriend van Jeroen, Dimitri, komt een paar dagen logeren. Heleen vermoedt dat Dimitri verliefd is op Jeroen en weet zich daar niet zo goed raad mee.

Door de hele film heen loopt het verhaal van het oude echtpaar Edu (Lou Landré) en Marleen (Celia Nufaar). Marleen weet dat ze niet lang meer te leven heeft en probeert zich in de rust van het eiland daarmee te verzoenen.

De avondboot en Eilandgasten zijn vrij naar de gelijknamige boeken van Vonne van der Meer.