Gemeente Tilburg

28-3-2007
Willem II zingt mee met de stad
Voetbalclub komt met speciale editie 'zingt' tijdens seizoensafsluiter

Ook voetbalclub Willem II smeert de keel op 29 april 2007 voor Tilburg Zingt. Vlak voor de afsluiter van het seizoen tegen Ajax roept ze het uitverkochte stadion op om mee te doen aan 'Willem II zingt'. De club deelt hiervoor speciale funklappers uit met de liedteksten er op.

Wethouder Hans Janssen (evenementen): De afsluiter van het seizoen voor Willem II brengt Tilburg zingt in de eredivisie van de Nederlandse evenementen. Het is in zijn soort het grootste meezingevenement van Nederland, en in combinatie met Willem II - Ajax een onweerstaanbare opwarmer voor de avondvullende editie van Tilburg Zingt.

Willem II begint op 29 april om 14.00 uur met het zangfestijn, dat duurt tot vlak voor de aftrap van de wedstrijd om 14.30 uur. John Mouthaan, manager publiekszaken Willem II: Natuurlijk het Willem II-clublied, het Tilburgs volkslied, Bloed, Zweet en Goale en nog een topper uit het Tilburg Zingt repertoire komen voorbij. Het is een mooie koppeling tussen het feest van de wedstrijd en de aanloop naar Koninginnenacht, waar ook veel supporters zich in het feest storten. Dat maakt het een mooie combinatie.

Willem II verwacht een uitverkocht huis bij de seizoensafsluiter, met bijna 15.000 toeschouwers.

Wat is Tilburg Zingt
De uitvoering van Tilburg Zingt is eenvoudig. Op het Willemsplein (het intieme plein voor het Paleis) staat een groot podium. Daarop staan honderd leden van Tilburgse Koren. Zij zijn de voorzangers. Ook op het podium de presentatoren. Tilburg Zingt is te vergelijken met samen zingen in een café, maar dan buiten en massaal met duizenden bezoekers. Tot 16 april kunnen bezoekers nog hun favoriete liedjes doorgeven via www.tilburgzingt.nl.