Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Derde aflevering filmfestival WELLICHT:

Vertoning van theaterregistratie 'LeefTijd'

in aanwezigheid van
Josine van Dalsum, John van de Rest en Aram van de Rest

WELLICHT, het filmfestival over de zin en onzin van ziek zijn, vindt iedere laatste zondag van de maand plaats in het Louis Hartlooper Complex. Op zondag 29 april zijn actrice Josine van Dalsum, regisseur John van de Rest en acteur Aram van de Rest te gast.

Vorig jaar september kreeg film-, televisie- en theateractrice Josine van Dalsum ('De Verlossing', 'De Erfenis', 'De Leeuw van Vlaanderen', 'Glazen Speelgoed') te horen dat ze nog maar een jaar te leven had: in haar hoofd zaten twee inoperabele tumoren. Haar droom was om nog eenmaal samen met haar zoon, acteur Aram van de Rest, op het podium te staan. Deze droom resulteerde in de theatervoorstelling 'LeefTijd', over een moeder met terminale kanker en haar zoon. Een voorstelling over de ingrijpende, maar voor veel mensen onbespreekbare ervaringen die kanker met zich meebrengt. Dankzij een nieuwe bestralingsbehandeling verkeert Josine tot op heden in een positiefstabiele gezondheidssituatie.

In het kader van filmfestival WELLICHT geeft Josine op zondag 29 april een korte inleiding op haar theaterstuk, die vervolgens als theaterregistratie vertoond zal worden op het bioscoopscherm. Filmfestival WELLICHT wordt georganiseerd door het Louis Hartlooper Complex in samenwerking met Stichting Mayday. Het festival vertoont themafilms over de zin en onzin van ziek zijn. Het festival is niet alleen bedoeld voor mensen die ziek zijn en mensen die rouwen om een geliefde of vriend, maar ook voor gezonde mensen die positief willen omgaan met thema's als ziekte en sterven. Het festival vindt iedere laatste zondag van de maand plaats in het Louis Hartlooper Complex en biedt een informeel middagje uit. Iedere aflevering wordt kort ingeleid door een deskundige en na de film is er gelegenheid om, met een drankje, na te praten. Ook is er de mogelijkheid om boeken en films van Josine te laten signeren!

Zondag 29 april, 13.30 uur.
Entree: ¤ 7,-.
Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1, Utrecht. Reserveren wordt aanbevolen: 030-2320450.


---

Met vriendelijke groet en met dank voor publicatie,

Kim van der Meulen

Publiciteit
Louis Hartlooper Complex
Tolsteegbrug 1
3511 ZN Utrecht
T: 030 2320452
F: 030 2320451
www.hartlooper.nl