Project Gemeente Westland

openbaar vervoer bereikbaar
Alle kernen vanaf 29 april met openbaar vervoer bereikbaar Publicatiedatum: 25-04-2007

Met ingang van zondag 29 april ondergaat het openbaar vervoer in en rond Westland een viertal wijzigingen. Veranderingen die voortvloeien uit een evaluatie van de nieuwe dienstregeling en die voor Westland zeker niet verkeerd uitpakken. Wethouder Joop Gardien (verkeer en vervoer): De gewijzigde dienstregeling is voor Westland goed nieuws. Dat betekent namelijk dat vanaf aanstaande zondag alle kernen van Westland met het openbaar vervoer bereikbaar zijn. Het stadsgewest Haaglanden heeft de signalen uit de Westlandse samenleving goed opgepakt.

Het gaat om de volgende wijzigingen:

1. Uitwisseling ritten tussen de lijnen 31 (Naaldwijk-s Gravenzande-Monster-Den Haag) en 35 (Hoek van Holland-s Gravenzande-Monster-Den Haag).
Lijn 35 krijgt standaard een halfuursdienst in de spits- en daluren. In de ochtendspits worden wel 2 extra ritten vanuit Hoek van Holland gereden. Lijn 31 krijgt standaard een kwartiersdienst in de spits- en daluren.

2. Aanpassing route en frequentie Lijn 34 (Ter Heijde-Monster-Naaldwijk-Honselersdijk-Poeldijk. In Monster zal lijn 34 niet meer vanaf het centrum over de Burg. Kampschoërstraat rijden maar over de Larixlaan en Molenweg. In Honselersdijk rijdt de bus niet langer over de Dijkweg en Dijkstraat, maar volgt de oude route van 126 over de Middelbroekweg en Molenlaan.
In Poeldijk zal lijn 34 niet meer over de Rijnsburgerweg rijden maar via de Voorstraat de Nieuwe Weg op gaan en de haltes bij de Dr. Weijtjenslaan en ABC-Westland aandoen. Bij de rotonde draait de bus om terug te rijden via Poeldijk naar Honselersdijk. Let op! Door de langere route kan richting Poeldijk de route niet meer in een halfuursdienst gereden worden. Dit wordt een
3-kwartiersdienst waardoor de opstaptijden gedurende de dag verschuiven.

3. Verandering in overstappunten voor de lijnen 35, 36 en 86 in Den Haag.
Omdat tramlijn 2 vaak overvol zit is gezocht naar een alternatief. Het overstappunt bij de Walnootstraat komt te vervallen en wordt vervangen door een overstappunt op de nieuwe tramlijn 64 (voorloper van randstadrail 4) op de Meppelweg. Tramlijn 64 begint op het traject van lijn 6 en gaat dan verder via de route van lijn
2 waardoor u in het centrum dezelfde haltes heeft.
4. Introductie nieuwe lijn Hoek van Holland-Heenweg-Naaldwijk In 2006 is een proef gehouden met een buslijn tussen Heenweg en Naaldwijk. Deze lijn trok te weinig publiek om zelfstandig te blijven bestaan. Onderzocht wordt of door de verlenging van de lijn naar Hoek van Holland deze lijn meer gebruikers zal krijgen. De achttax rijdt tussen 9:00 en 19:00 uur een uursdienst tussen Hoek van Holland en Naaldwijk. In Heenweg wordt een halte nabij de kerk aangelegd.