Gemeente Dongen


Programma 5e Oranjeparkfestival Uit de Kunst

Onder het motto Koninginnedag vier je in Dongen is park Vredeoord op zondag 29 april en maandag 30 april het decor voor twee bruisende dagen vol verrassingen. De vijfde editie van het Oranjeparkfestival zit namelijk vol activiteiten, entertainment en ontspanning voor jong en oud.

29 april: Regiohypotheekburo Oranjenacht tot 4.00 uur in de ochtend Nieuwste traditie bij de koninginnedagviering in Dongen wordt de Regiohypotheekburo Oranjenacht op 29 april, georganiseerd in samenwerking met Horeca Dongen. In verband met het eerste lustrum van het Oranjeparkfestival en vanwege het feit dat deze dag op een zondag valt, begint het programma in Park Vredeoord in 2007 eenmalig al in de middaguren met optredens van onder andere harmonie Aurora en the Power Swing Big Band o.l.v. Ad-Jan Emmen. Om 19.30 uur zal daadwerkelijk de eerste Regiohypotheekburo Oranjenacht van start gaan met een aansprekend optreden van Harmonie Musis Sacrum. Zij worden afgelost door De Bakkerij van Dongen die het publiek nog eens extra opwarmt voor de hoofdact van de avond: The Fabulous Wannabeatles. Deze tributeband brengt een vrijwel identieke imitatie van muzieklegende The Beatles. Hierna gaat de Oranjenacht verder in diverse Dongense horecagelegenheden waar een keuze gemaakt kan worden uit een ruim aanbod van live muziekbands en andere activiteiten. De deelnemende cafés zijn in deze eerste editie van de Oranjenacht speciaal geopend tot 4.00 uur

30 april: koninginnedag vier je in Dongenen hoe! Deze dag zal Park Vredeoord van vroeg in de morgen tot laat in de avond bol staan van gezelligheid, sfeer, actie en unieke optredens. Het ochtendprogramma gaat traditioneel van start met het defilé van honderden kinderen op versierde fietsen die vanaf de diverse buurten samenkomen op het Looiersplein waarna zij, onder begeleiding van diverse muziekverenigingen, in een lange stoet en via een aangepaste route naar Park Vredeoord trekken. Het Oranjeparkfestival wordt daar geopend met het duo O en Ranje van de Power Party Discoshow, ofwel een uur lang feest in koninginnedagsfeer voor de kleinsten onder ons.

Het middagprogramma begint om 13.30 uur en bestaat weer uit een groot aanbod voor jong en oud. Natuurlijk is er een vrijmarkt en de Vlaamse kermis zal ook niet ontbreken. Er is een mogelijkheid om pony te rijden. Uitgebreid is dit jaar het peuterplein met allerlei activiteiten voor de allerjongsten. Verder is er voor de wat oudere kinderen natuurlijk weer een verrassende supercoole attractie. Optredens zijn er van onder meer: The 15-koppige New Fresh Band, Frappandt, diverse blaaskapellen, het aspirantenorkest en het jeugdslagwerkensemble van Musis Sacrum. Zanggroep Nootoir zal deze middag op een zeer verrassende manier voor de dag komen.

Tijdens het avondprogramma is het verder een en al muziek wat de klok slaat. Om te beginnen is er de band Yama Yama. Dit kleurrijke gezelschap is een van de bekendste en succesvolste West-Afrikaanse highlife-bands die Europa op dit moment kent. De groep combineert traditionele percussiemuziek met moderne Afrikaanse pop en highlife. Daarna is het tijd voor een zeer bijzondere internationale act in de vorm van The Exclusive Strings. Vier beeldschone violistes met passie, uitstraling en veel power. Geen Stradivarii, maar hightech violins. Een eigentijdse sound met een mix van klassieke en popmuziek, gebracht door geschoolde topmusici die op het podium een metamorfose ondergaan. Kortom: spektakel op hoog niveau. Als klap op de vuurpijl wordt het Oranjeparkfestival op een wel zeer spraakmakende manier afgesloten, met een spectaculaire combinatie zoals nog nooit vertoond in Dongen.

Twee bruisende dagen vol verrassingen en vele bijzondere optredens op niveau. Een typisch geval van Dongen Uit de Kunst.Met dit bijzondere programma kan er maar één conclusie getrokken worden: Koninginnedag vier je in Dongen!

Laatst gewijzigd: 25-4-2007