HTM



* HTM tijdens viering KoninginneNach
HTM Persbericht nr. 12, 24 april 2007

De Haagse KoninginneNach is dit jaar in de avond en nacht van zondag 29 april op maandag 30 april 2007. Het feest heeft de nodige gevolgen voor de bereikbaarheid van het centrum van Den Haag. Een gedeelte van de binnenstad wordt voor alle verkeer om 18.00 uur afgesloten. Hieronder staan de omleidingroutes van het openbaar vervoer. Bovendien rijdt HTM nachtvervoer, deze details worden eveneens genoemd.

Tram 1 Scheveningen Noorderstrand Delft Tanthof De route van tram 1 is in twee stukken verdeeld. De tram rijdt tussen Scheveningen Noorderstrand en de halte Javastraat en tussen Delft Tanthof en de tijdelijke halte aan de Schedeldoekshaven. De halten Mauritskade, Kneuterdijk, Centrum, Spui/Stadhuis en Bierkade vervallen.

Tram 9 Vrederust Scheveningen Noorderstrand De route van tram 9 is gewijzigd tussen halte Bierkade en station Den Haag Centraal. Tram 9 rijdt tussen deze halten via de Schedeldoekshaven.
De halten Spui-Stadhuis en Kalvermarkt-Stadhuis vervallen.

Tram 15 Nootdorp station Den Haag Centraal Tussen de halte Rijswijkseplein/station H.S. en station Den Haag Centraal rijdt tram 15 via de Schedeldoekshaven naar de tijdelijke halte aan de Schedeldoekshaven.
De halten Bierkade, Spui-Stadhuis, Kalvermarkt-Stadhuis en Centraal Station vervallen.

Tram 16 Moerwijk station Den Haag Centraal Tussen de halte Bierkade en de halte Centraal Station rijdt tram 16 via de
Schedeldoekshaven naar de tijdelijke halte aan de Schedeldoekshaven.
De halten Centraal Station, Korte Voorhout, Buitenhof, Centrum en Spui/Stadhuis vervallen.

Tram 17 Statenkwartier - Wateringen
De route van tram 17 wordt in twee stukken verdeeld. Tram 17 rijdt tussen het Statenkwartier en de halte Brouwersgracht en van Wateringen tot de tijdelijke halte Schedeldoekshaven. Tussen de halte Brouwersgracht en de tijdelijke halte Schedeldoekshaven rijdt tram 17 niet.
De halten Gravenstraat, Buitenhof, Korte Voorhout en Centraal Station vervallen. Reizigers in de richting van Centraal Station kunnen bij de Brouwersgracht overstappen op tram 2 richting Leidschendam Noord of RandstadRail 3. Vandaar kunnen zij weer op de halte Schedeldoekshaven op tram 17 stappen richting Wateringen.

Bus 22 Scheveningen Noorderstrand - Duinzigt Tussen de halte Mauritskade en de halte Centraal Station rijdt bus 22 een omleidingroute. De halten Nieuwe Haven, Spui-Stadhuis, Centrum en Kneuterdijk vervallen.

Bus 24 Kijkduin station Mariahoeve
Tussen de halte Mauritskade en de halte Centraal Station rijdt bus 24 een omleidingsroute.
De halten Nieuwe Haven, Spui-Stadhuis, Centrum en Kneuterdijk vervallen.

Nachnet
Tijdens de Nach rijden de nachtbussen N1 t/m N5 vanaf 00.30 uur tot 5.00 uur. Deze hebben geen vaste dienstregeling maar rijden zo vaak als nodig om de feestgangers weer thuis te brengen. De nachtbussen rijden vanaf de Kneuterdijk, station Den Haag Centraal en Grote Markt.
Een kaartje voor de bussen kost 3,50. Een strippenkaart of een abonnement is niet geldig op deze bussen.

N1: Kneuterdijk Scheveningen
N2: Station Den Haag Centraal (busplatform) Leidschendam/Voorburg- Leidschenveen
N3: Kneuterdijk Loosduinen
N4: Grote Markt Den Haag Zuidwest Wateringse Veld Rijswijk N5: Station Den Haag Centraal (busplatform) Leidschendam/Voorburg
-Ypenburg Leidschenveen

Van de Nach naar Zoetermeer
Nachbezoekers kunnen met de nachttrein van NS naar station Zoetermeer reizen (op vertoon van een geldig treinkaartje). Bij station Driemanspolder vertrekt bus 9P die naar Centrum West en Oosterheem rijdt. Bij Centrum-West vertrekken de bussen 2 en 3 die de normale routes rijden van het vervangend vervoer. Op Centrum-West kunnen reizigers een kaartje kopen om gebruik te maken van deze bussen. De prijs van dit kaartje bedraagt 1,20. De bussen rijden van 00.00 tot 06.00 uur.

U kunt alle details nalezen op de website van HTM: www.htm.net