Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Festival Classique aanwezig op Haagse KoninginneNach

Klassiek genieten in de Nachlounge

Diemen-Zuid, 26 april 2007 - Festival Classique verzorgt twee klassieke muziekconcerten tijdens de Haagse KoninginneNach op zondag 29 april aanstaande. Op het Rabbijn Maarsenplein in het Spuikwartier zijn twee optredens te horen als onderdeel van de Nachlounge. Tijdens de concerten zijn de terrassen geopend.

Het Rabbijn Maarsenplein zal tijdens de Haagse KoninginneNach een smaakvol rustpunt in de stad vormen. Op dit plein, gelegen achter de Nieuwe Kerk in het Spuikwartier, biedt Festival Classique vast een voorproefje van het festival dat van 15 tot en met 17 juni plaatsvindt in de Haagse binnenstad.

De optredens van het Amstel Quartet en van een ensemble in samenwerking met het Koninklijk Conservatorium, Den Haag zijn te horen in een prachtig ingerichte carrouseltent. Het programma start om 18.00 uur en duurt tot 20.00 uur: een perfecte tijd om aan een van de sfeervolle tafels plaats te nemen en wat te eten en te drinken op het plein en in een heerlijke ambiance zowel culinair als muzikaal te genieten.

Festival Classique
Festival Classique, dat van 15 tot en met 17 juni 2007 plaatsvindt in de binnenstad van Den Haag, is een festival waar genieten van klassieke muziek centraal staat. Op 20 podia brengen 650 musici ruim 150 concerten ten gehore. Een greep uit het aanbod van Festival Classique is, naast het slotconcert van Jessye Norman op zondagavond, het Brodsky Quartet, Maxim Vengerov, Charlotte Margiono, Freiburger Barockorchester, Ronald Brautigam, King's Singers, Pieter Wispelwey en het Residentie Orkest onder leiding van Neeme Järvi. Ook zal een speciaal concert gegeven worden met muziek uit de archieven van het Koninklijk Huis. Dagkaarten voor het festival, welke recht geven op het bezoeken van drie besloten concerten, zijn te verkrijgen via www.festivalclassique.nl of via het Haags Uitbureau, tel: (0900) 8282 000 (40 cpm).

Festival Classique is een initiatief van IdtV en de AVRO en wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Den Haag en Alex Beleggersbank.

Noot voor de redactie/