Nederlandse Tafeltennisbond


Nederlandse jeugdkampioenschappen B

29-04-2007

Zaterdag 28 april zijn de Nederlandse jeugdkampioenschappen gestart met het toernooi voor de B-spelers en D-welpen. Iets meer dan 400 spelers vochten in de 8 categorieën om de nationale B-titels, en voor velen misschien nog wel belangrijker: de vier plaatsen per categorie in het A-toernooi van een dag later. Door de geringe niveauverschillen aan de top zijn verrassingen in dit toernooi altijd talrijk en worden er veel lange en zeer spannende wedstrijden gespeeld.

De juniorentitels gingen naar Joey Boekkooy en Sanne Flipsen. Boekkooy kreeg na een 0-2 achterstand in de halve finale net op tijd controle over de verdediging van Lars van Egmond en had daarna in de finale wat minder moeite met Gamal de Groot. Flipsen rekende af met spoken uit het verleden: waar ze jarenlang in de slotfase van het toernooi onderuit ging hield ze nu eerst Cheyenne Yue net van zich af en versloeg ze in een zinderende finale Stefanie van Genegen, die in de vierde game vijf matchpoints niet wist te verzilveren. Sanne had er een game later maar één nodig.

Myrna van Haastrecht was superieur bij de meisjes kadetten, vanaf de kwartfinale verloor ze zelfs geen game, al stribbelde Sharon Hasselt in de finale nog aardig tegen. Veel meer inspanning had kadet Dario Prodanovic nodig: na een flinke vijfpitter in de kwartfinale tegen Luke Zhang kwam hij in de finale tegen Tom Buitenhuis 2-1 achter waarna hij de gaskraan echt open draaide en twee games naar zich toetrok.

De pupillentitels werden veroverd door Lennart v.d.Have en Anissa Heijdenrijk. Lennart, nummer 28 op de ranglijst, verraste Rafael Brands en Rens Mecking. Anissa was gewoon duidelijk de beste, na de groepswedstrijden verloor ze geen game meer.

De merkwaardigste finale werd gespeeld door jongens welpen Maxim v.d.Kaay en Mike Laenen. Mike was op alle technische onderdelen duidelijk de betere speler, maar maakte het voor zichzelf zo ingewikkeld dat Maxim na 5 games de winnaar bleek te zijn, iets wat Maxim zelf misschien nog het meest verbaasde. Eline Gelderman won de meisjes welpen, vooral dankzij efficiënt spel.

De uitslagen van de NJK-B kunt u vinden onder Toernooien -> Uitslagen