Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Verdachten van winkeldiefstallen aangehouden

Publicatiedatum: 29-4-2007 9:30:28

Arnhem - Twee 14-jarige meisjes (uit Zevenaar en Spankeren) zijn vrijdagmiddag aangehouden in een winkel in Persikhaaf. Toen de twee de winkel wilden verlaten, ging er een alarm af. Winkelpersoneel is daarop naar de twee toegelopen. De twee hadden ondergoed niet afgerekend. De twee werden overgedragen aan de politie. De meisjes hadden ook andere goederen bij zich (onder meer kleding). De twee hebben verklaard deze goederen uit andere winkels te hebben weggenomen. Beiden zijn doorverwezen naar HALT. 07-066427
Arnhem - In een winkel in het centrum van Arnhem liepen vrijdagmiddag twee meisjes uit Westervoort (17 en 18 jaar oud) tegen de lamp. Zij worden er van verdacht kleding te hebben weggenomen. Winkelpersoneel hield de twee aan en droeg hen over aan de gewaarschuwde politie. 07-066428
Arnhem - Een 49-jarige Arnhemmer wordt eveneens verdacht van winkeldiefstal. Hij werd vrijdagavond betrapt in een winkel in het centrum van zijn woonplaats. Daar zou hij geprobeerd hebben om onder meer tandpasta en drinken weg te nemen. Ook hij werd door winkelpersoneel aangehouden; daarbij zou hij zich recalcitrant hebben gedragen. De Arnhemmer heeft een winkelontzegging van een jaar gekregen.
07-066470

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer verdacht van mishandelen plaatsgenoten
Publicatiedatum: 29-4-2007 9:30:02

Arnhem - Een 34-jarige Arnhemmer is zaterdagavond aangehouden op de Van Oldenbarnveldtstraat in Arnhem. Hij zou daar ruzie hebben gehad met plaatsgenoten. Er zou een handgemeen zijn ontstaan tussen de Arnhemmer en een 49-jarige Arnhemmer. De verdachte zou de ander in het gezicht hebben geslagen. Bij het gevecht zou de 49-jarige man letsel aan een vinger hebben opgelopen, daarmee is hij later langs de Eerste Hulppost van het Rijnstate ziekenhuis geweest.
Twee andere Arnhemmers kwamen langs en zagen de andere twee onenigheid hebben. Hierop zou de 34-jarige man op één (een 26-jarige Arnhemmer) van de twee mannen zijn afgestapt en hem een klap tegen het hoofd hebben gegeven. Tevens zou hij een staaf hebben gepakt en daarmee de 26-jarige man tegen het been hebben geslagen. De politie werd gewaarschuwd en agenten hebben de 34-jarige Arnhemmer aangehouden. De staaf werd aangetroffen en meegenomen. De reden voor de ruzie en de mishandeling is nog onbekend.
07-067030

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer verdacht van vernieling ruit

Publicatiedatum: 29-4-2007 9:29:45

Arnhem - Een 24-jarige Arnhemmer is zaterdagavond aangehouden. De man wordt er van verdacht een ruit te hebben vernield. De ruit zat in de deur van de woning van zijn 26-jarige ex-partner, die woonachtig is in de Arnhemse wijk Presikhaaf. De reden voor de vernieling is nog onbekend
De politie werd ingeschakeld. Toen agenten ter plaatse kwamen, was de verdachte verdwenen. Hij zou toen mogelijk naar een bekende elders in Arnhem zijn gegaan. Agenten, waaronder een hondengeleider, zijn naar dat adres gegaan. Daar probeerde de Arnhemmer weg te komen door over een schutting te klimmen. Een agent wilde de man aanhouden en sommeerde de Arnhemmer herhaaldelijk mee te werken. Dit gebeurde niet, waarna de agent pepperspray gebruikte. Vervolgens kon de verdachte worden aangehouden.
07-066990

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer verdacht van mishandeling plaatsgenoot
Publicatiedatum: 29-4-2007 9:29:28

Arnhem - Een 41-jarige Arnhemmer is zaterdagochtend in zijn woning in de wijk Lombok aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling. Hij zou in zijn woning onenigheid hebben gehad met een 44-jarige Arnhemmer. De twee zijn bekenden van elkaar en de reden voor de ruzie zou in de relationele sfeer hebben gelegen. Mogelijk was er alcohol in het spel. Bij de ruzie zou de 41-jarige man de ander in het gezicht hebben geslagen. De verdachte zou ook zijn vriendin in het gezicht hebben geraakt. De 44-jarige Arnhemmer raakte gewond, stelt zich onder medische behandeling en heeft aangifte gedaan. De verdachte heeft een dagvaarding uitgereikt gekregen.
07-066679

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---