Politie Groningen

Zondag 29 april 2007

Provincie Groningen, 29-04-2007

Groningen: aanhoudingen na vernielingen

De politie heeft zaterdagnacht vier personen aangehouden voor het plegen van vernielingen. Het gaat om twee 20-jarige mannen, een 18-jarige man en een 19-jarige vrouw, allen uit Groningen. Het groepje had in de Gelkingestraat een dixi omver geschopt en aan het Zuiderdiep een bushokje vernield. In de Herestraat schopten ze vervolgens tegen reclameborden. Een 20-jarige Stadjer sprak het groepje aan op hun gedrag. Hierop moest hij van één van de mannen een aantal klappen incasseren. De politie werd gewaarschuwd en die kon de vier personen aanhouden. Twee zijn na verhoor heengezonden, twee anderen zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: vechtpartij Grote Markt

De politie heeft naar aanleiding van een vechtpartij op de Grote Markt zaterdagnacht vijf mannen aangehouden. De vijf Stadjers in de leeftijd van 17 tot 24 jaar konden worden aangehouden op aanwijzingen van het cameratoezicht. Er zijn diverse klappen uitgedeeld. Wat precies de aanleiding is van de onenigheid en welk aandeel deze mannen hebben, wordt nog onderzocht.

Groningen: rijbewijs ingevorderd

De politie heeft zaterdagnacht het rijbewijs ingevorderd van een 38-jarige automobilist uit Groningen. De man reed over de Paterswoldseweg in zijn woonplaats. Bij controle bleek hij onder invloed van 1,6 promille alcohol. Hij moest hierop zijn rijbewijs inleveren.

Wildervank: bedrijfsongeval

Een 23-jarige man uit Onstwedde is zaterdagmiddag ernstig gewond geraakt. De man was bij een woning aan de Wilgenlaan in Wildervank aan het werk met de dakgoten. De man is daar vanaf een ladder een aantal meters naar beneden gevallen. Hij liep daarbij een hoofdwond op. De traumaheli is ter plaatse gekomen. De man is uiteindelijk met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Oostwold: twee meiden aangehouden

De politie heeft zaterdagavond twee meiden aangehouden voor mishandeling. Het gaat om een 16-jarig meisje uit Nieuw Scheemda en een 15-jarig meisje uit Winschoten. Het tweetal had in de feesttent aan de Groeveweg in Oostwold een 19-jarige vrouw uit Midwolda geslagen en geschopt. De politie onderzoekt de toedracht van de onenigheid. De meiden zijn na verhoor overgedragen aan hun ouders.

Veendam: alcomobilist auto kwijt

Een 23-jarige automobilist uit Veendam is zaterdagnacht aangehouden voor rijden zonder rijbewijs en rijden onder invloed. De man werd op de Straat Formosa gecontroleerd. Zijn rijbewijs bleek ongeldig verklaard te zijn. Bovendien was de man onder invloed van ruim 1 promille alcohol. Hierop is zijn auto in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Midwolda: gewonde bij auto in sloot

Een 23-jarige automobilist uit Nieuwolda is zaterdagnacht gewond geraakt. De man is op de N362 bij Midwolda met de rechterwielen in de berm geraakt. Vermoedelijk door een stuurcorrectie is hij vervolgens met zijn auto in de sloot aan de linkerzijde van de weg geraakt. De auto kwam op de kop in de sloot terecht. Passerende automobilisten hebben eerste hulp verleend. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zaterdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Harkstede, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 736, aantal overtredingen: 121, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Laan 1940-1945: aantal geregistreerde voertuigen: 398, aantal overtredingen: 76, hoogst gemeten snelheid: 102 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.