Politie Gelderland-Midden

Verdachten zware mishandeling melden zich

Publicatiedatum: 29-4-2007 12:43:43

ARNHEM - Twee mannen die verdacht worden van zware mishandeling zijn vrijdag aangehouden in het politiebureau in Arnhem. Ze hebben zich gemeld na de uitzending van Opsporing Verzocht, waarin camerabeelden werden getoond van het misdrijf. De verdachten hebben een bekennende verklaring afgelegd. De twee mannen, beiden 22 jaar en woonachtig in Arnhem en Elst, zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 maart is een 24-jarige Arnhemmer mishandeld in de Luthersestraat in het uitgaanscentrum van Arnhem.
Die nacht was een groepje vrienden aan het stappen. In een café aan de Korenmarkt in Arnhem ontstaat onenigheid met een andere groep. In het café weet de portier de boel te sussen, maar buiten ontstaat er toch een confrontatie tussen de twee groepen. Het loopt allemaal met een sisser af, tot een 24-jarige man uit de ene groep, twee mannen uit de andere groep tegenkomt in de Luthersestraat. De man wordt op de grond gegooid, waarna ze hem hard tegen zijn hoofd en rug zouden hebben getrapt. Het is een wonder te noemen dat hij het heeft overleefd. Het slachtoffer breekt een nekwervel, heeft een hoofdwond van 15 centimeter en een zware hersenschudding.

De uitzending van Opsporing Verzocht heeft zo'n twintig tips opgeleverd. Naast de twee verdachten hebben zich ook twee getuigen gemeld die opgeroepen werden te reageren.

voor nadere informatie:
politie Gelderland-Midden
026 352 4315

---