Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Gezamenlijke drugscontrole

Almelo

In de nacht van zaterdag 28 april op zondag 29 april houdt de politie in Almelo tussen 23.00 uur en 03.00 uur samen met de Parketpolitie en een speurhondengeleider van Politie IJsselland een grote drugscontrole in het centrum van Almelo. Ook de officier van Justitie is bij deze controle aanwezig. Door de speurhond worden 26 personen aangewezen op verdenking van het bij zich hebben van drugs. Na fouillering blijken 20 personen inderdaad in het bezit te zijn van verdovende middelen. 15 van hen hebben minder dan vijf gram softdrugs bij zich. Deze verdachten doen ter plaatse afstand van deze middelen en kunnen hun weg vervolgen. Vijf verdachten worden aangehouden voor het volgende drugsbezit: . 0,5 gram cocaïne
. 6 gram weed
. 1,2 gram cocaïne
. 1 gram weed (minderjarige verdachte) . 20,3 gram hash

Aanrijding met letsel

Rijssen

Op zaterdag 28 april, rond 12.10 uur, rijdt een 24-jarige man uit Hellendoorn in zijn auto op de Morsweg te Rijssen. Hij wil een broodje kopen bij een benzinestation, dat gezien zijn rijrichting aan de linkerkant van de weg ligt. Hij slaat linksaf en ziet daarbij een hem tegemoetkomende motorrijder, een 47-jarige man uit Borne, over het hoofd. De motorrijder remt en gaat onderuit, waarna hij frontaal op de auto botst. De motorrijder vliegt daarna enkele meters door de lucht en komt in de berm terecht. Een politieman die toevallig in eigen tijd bij de benzinepomp is alsmede een oud-politieman die ter plaatse is, verlenen eerste hulp. De motorrijder is door een ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. (07-055086)

Beginnend bestuurder raakt macht over stuur kwijt

Vriezenveen

Op zaterdag 28 april, rond 18.00 uur, rijdt een 21-jarige man uit Vriezenveen met een 19-jarige vrouw ui Ommen als passagier in zijn auto over de N 36. Ter hoogte van hmpaal 14.3 raakt hij door nog onbekende oorzaak rechts naast de weg. De onervaren bestuurder overcorrigeert hierop, schiet de weg op naar de linkerweghelft en vervolgens weer naar rechts. Hierna belandt hij met zijn voertuig via de berm in de sloot. Zowel bestuurder als passagier dragen geen gordel. Zij worden met onbekend letsel door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is dusdanig beschadigd dat het kenteken is ingenomen. (07-055226)

Getuige houdt vandaal aan

Enschede

Op zondag 29 april, rond 01.00 uur, ziet een 46-jarige man uit Enschede dat twee jongens aan De Klomp spiegels van een auto trappen. Hij waarschuwt de politie en weet zelf een van de vandalen, een 16-jarige jongen uit Enschede aan te houden. De andere jongen weet te ontkomen. De 16-jarige wordt overgedragen aan de politie. Na onderzoek weet de politie ook de andere jongen aan te houden. Ook dat is een 16-jarige jongen uit Enschede. De eigenaar van de beschadigde auto doet aangifte van vernieling, de politie maakt proces-verbaal op. (07-055365)

Beginnend bestuurder rijdt door na aanrijding

Almelo

Op zondag 29 april, rond 04.00 uur, rijdt een 21-jarige man uit Almelo met zijn auto op de Vogelweide. Hij botste met zijn auto tegen een middengeleider en rijdt vervolgens door. De politie volgt een oliespoor dat eindigt bij een geparkeerde auto aan de Berlagelaan. De voorzijde van deze auto is beschadigd. Aan de hand van het kenteken achterhaalt de politie de identiteit van de verdachte. Die wordt bij zijn woning aangehouden. Hij blijkt alcohol gedronken te hebben en blaast 320 ugl op de ademanalyse. (0,8 promille) Zijn rijbewijs wordt ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op voor doorrijden na aanrijding en rijden onder invloed. (07-055424)

Diverse bestuurders onder invloed

Regio Twente

Ook dit weekeinde treft de politie weer diverse bestuurders aan die zich aan rijden onder invloed schuldig maken. Er worden ademanalyses gehouden met resultaten tussen de 145 ugl (0,3 promille) bij een beginnend bestuurder, tot 1220 ugl (2,8 promille). Er worden rijverboden opgelegd tussen de 1 en 22 uur. Enkele bijzonderheden:

. Op vrijdag 27 april, rond 20.30 uur, wil een 21-jarige man uit Enschede even stoer doen bij de MacDrive aan de Goudstraat te Hengelo. Hij ziet daarbij de auto van een andere klant van de MacDrive over het hoofd en botst achter op deze auto. De beide inzittenden van de andere auto, een man en een vrouw uit Hengelo (leeftijd onbekend) houden hier nek- en rugklachten aan over en worden voor onderzoek door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De verdachte heeft alcohol gedronken en blaast 470 ugl op de ademanalyse (1.1 promille) Hij is beginnend bestuurder en zijn rijbewijs wordt ingevorderd. (07-054830)

. Op vrijdag 27 april, rond 17.50 uur, ziet de politie in Goor een 58-jarige man uit Goor rijden op de Markeloseweg. Bij controle blaast hij 1020 ugl op de ademanalyse (2,3 promille) Zijn rijbewijs blijkt al ongeldig verklaard te zijn en zijn auto is niet verzekerd. In overleg met justitie wordt de auto in beslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op. (07-054758)

. Op vrijdag 27 april, rond 19.50 uur, treft de politie een 54-jarige man uit Enschede aan op de parkeerplaats bij een café in Haaksbergen. Bij controle blijkt dat de auto van de man niet verzekerd is. Hij krijgt daarvoor een proces-verbaal. Hij heeft alcohol gedronken maar maakt geen aanstalten om te gaan rijden. De politie adviseert de man een taxi te nemen. Even later, rond 20.50 uur, rijdt de Enschedeër toch weg met zijn auto en botst daarbij op een andere auto en een bloembak. Hij wordt door de politie aangehouden. Bij de ademanalyse wordt 1220 ugl gemeten (2,8 promille) Zijn rijbewijs wordt ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-054832)

. Op zaterdag 28 april, rond 01.00 uur, rijdt een 21-jarige man uit Enschede in de auto over de Boddenkampstraat in Enschede. Hij komt uit de richting van de Oldenzaalsestraat en rijdt in de richting van de Hengelosestraat. Ter hoogte van de afslag naar een garagebedrijf aan de Boddenkampsingel, haalt de Enschedeër een andere auto rechts in. Hij raakt hierbij met de rechterwielen de trottoirband en krijgt een lekke band waardoor zijn voertuig in de slip raakt. Hij botst vervolgens tegen een boom (die omver valt), slaat over de kop maar komt toch weer op de wielen tot stilstand. De bestuurder probeert de plaats van de aanrijding te verlaten, maar zijn voertuig geeft het na 100 meter op. De politie is inmiddels ter plaatse en uit ademanalyse blijkt dat de 21-jarige 880 ugl blaast. (2 promille) Zijn rijbewijs wordt ingevorderd. (07-054912)

. Op zondag 29 april, rond 03.20 uur, rijdt een 24-jarige man uit Almelo met zijn snorfiets over de Marktstraat te Almelo. Bij controle ruikt de politie dat de man alcohol heeft gedronken. Hij weigert echter mee te werken aan de blaasproef. Daarvoor wordt hij aangehouden. De man verzet zich hevig tegen zijn aanhouding, maar wordt uiteindelijk door de politie geboeid afgevoerd. Hij weigert ook de bloedproef. De politie maakt proces-verbaal op voor totaalweigering alsmede verzet tegen aanhouding. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd en hij krijgt een rijverbod van 22 uur. (07-055392)

Actie Nachtwacht

Hengelo

Politie en buurtbewoners controleren in de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 april in de wijk Hengelose Es op vandalen. Aanleiding voor de actie is overlast van uitgaansjeugd. De actie is in 2005 gestart om het signaal af te geven dat vandalisme niet getolereerd wordt en dat vandalisme wordt aangepakt.

De resultaten van de controle "Nachtwacht" op zondag 29 april van 01.00-07.00 uur in Hengelo zijn:

Omstreeks 02.30 uur worden twee mannen aangehouden voor diefstal uit een auto aan de Uitslagsweg. Dit gebeurt naar aanleiding van een tip van één van de nachtwachters. De verdachten zijn een 34 jarige man uit Hengelo en een 38 jarige man uit Venlo. Later in de ochtend wordt nog een persoon aangehouden, die al fietsend wordt aangetroffen met een motorzaag. Hij wordt aangehouden terzake diefstal. Tijdens deze nacht wordt ook twee keer proces-verbaal opgemaakt tegen wildplassers.

Tijdens deze nacht zijn vier wijkagenten uit Rotterdam te gast bij de Nachtwacht. Mogelijk krijgt de Nachtwacht navolging in Rotterdam.

Achtergrondinformatie project Nachtwacht: Nachtwacht is een project waarbij politie en buurtbewoners samen posten op daders van autovernielingen en andere vormen van overlast en baldadigheid. Het gaat dan om vernielingen, gepleegd in de uitgaansnachten op de (fiets)routes vanuit de binnenstad. De bewoners observeren en geven verdachte situaties door aan de agenten.

Belangrijkste doelstellingen
. Het verminderen van het aantal vernielingen. . Sociale controle onder burgers en de sociale cohesie in de buurt versterken. . Vertrouwen en geloofwaardigheid van de politie Twente handhaven, dan wel vergroten. . De aangiftebereidheid onder burgers vergroten. . Toename van het aantal aangehouden verdachten m.b.t. vernielingen van personenauto's c.q. andere soorten vernielingen in de weekenden. . Een verhoogd veiligheidsgevoel creëren bij burgers.

Derk van 't Spijker.: 053-4555588


---- --