landelijke dossiers

Geen dossiers aanwezig

Persberichten Binnensticht, 13.20 uur

Utrecht, 29-04-2007

Hennepkwekerij aangetroffen

ZEIST Zaterdag 28 april kreeg de politie rond 11.45 uur melding van een inbraak aan een woning op de Prinses Margrietlaan. Toen de politie naar binnen ging in de hoop de inbreker(s) op heterdaad te kunnen betrappen, stuitten zij op een hennepkwekerij met 112 planten. De kwekerij is ontmanteld en de politie onderzoekt de zaak. De energiemaatschappij onderzoekt of er sprake is van diefstal van stroom.

Brandstichting

ZEIST Vrijdag 27 april kreeg de politie rond 16.45 uur melding dat jongeren een speeltoestel in brand staken op de Brugakker. Buurtbewoners hadden één van de jongens, een 12-jarig jongetje uit Zeist, al aangehouden en droegen deze over aan de politie. Hij krijgt waarschijnlijk een Halt-straf. De politie doet verder onderzoek naar de zaak.

Verkeerscontrole

De BILT Op vrijdag 27 april heeft de politie tussen 17.15 en 18.15 uur een snelheidscontrole gehouden op de Biltse Rading en Groenekanseweg. Tien bekeuringen zijn uitgedeeld voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 83 km/u.

Onder invloed

DE BILT Zaterdag 28 april rond 17.45 uur heeft de politie een 41-jarige automobilist uit Bilthoven aangehouden op de Hessenweg. De man blies op het politiebureau 820 ug/l. Hij kreeg proces-verbaal, een rijverbod van tien uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

ZEIST Zondagochtend 29 april rond 03.15 uur heeft de politie een 30-jarige automobilist uit Zeist aangehouden op de Kuipers Rietberglaan. De man ging er vandoor toen hij surveillerende agenten zag, waarop zij hem achtervolgden. Toen zij hem staande hadden gehouden, bleek hij onder invloed te zijn. Op het politiebureau blies hij 420 ug/l. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van vier uur.

BUNNIK - Zondagochtend 29 april rond 02.15 uur heeft de politie bij een alcoholcontrole een 62-jarige automobilist uit Driebergen-Rijsenburg aangehouden op de Julianalaan. De man blies op het politiebureau 310 ug/l. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van twee uur.