landelijke dossiers

Geen dossiers aanwezig

Persberichten Lekstroom, 13.15 uur

Utrecht, 29-04-2007

Dodelijk ongeval: getuigen gezocht

NIEUWEGEIN Zaterdagochtend rond 03.30 uur is een taxi van de weg geraakt op de A2 bij de afrit Nieuwegein, komende uit de richting van Vianen. De auto raakte daarbij een lichtmast en een boom. De politie zoekt getuigen van het ongeval.

Twee inzittenden, een 24-jarige vrouw en een 37-jarige vrouw, beide uit Vianen, raakten bij het ongeval gewond. De 37-jarige vrouw overleed kort daarop in het ziekenhuis. De 35-jarige Nieuwegeinse bestuurder is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De man was vermoedelijk onder invloed van alcohol, maar weigerde aan de bloedproef mee te werken. De man is in voorlopige hechtenis genomen.

De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval en verzoekt getuigen zich te melden bij de recherche van district Lekstroom, via 0900-8844.

Alcoholcontrole

IJSSELSTEIN In de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 april heeft de politie een grote alcoholcontrole gehouden op het Willem van Oranjeplein en de Utrechtseweg. Door de inzet van motorrijders werd voorkomen dat verschillende automobilisten zich onttrokken aan de controle. In totaal zijn 1041 blaastesten afgenomen en heeft de politie 23 aanhoudingen verricht. Twintig automobilisten reden onder invloed, vier rijbewijzen zijn ingevorderd en twee personen reden zonder rijbewijs. Eén van de gecontroleerde automobilisten bleek een plaats van ongeval verlaten te hebben en werd hiervoor aangehouden.

Ook op de Baronieweg controleerde de politie op alcohol in het verkeer. Hier werden zes automobilisten bekeurd voor het rijden onder invloed.

Auto-inbrekers aangehouden

VIANEN Vrijdag 27 april kreeg de politie rond 20.00 uur melding van een auto-inbraak op de Westelijke Parallelweg. Een getuige kon de verdachten aanwijzen, waarop de politie hen heeft aangehouden. Het gaat om vier jongens, van 14, 15, 16 en 17 jaar, afkomstig uit Vianen, IJsselstein en Amersfoort. Eén van hen had een navigatiesysteem op zak. De jongens zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.