Politie Friesland

landelijke dossiers

Geen dossiers aanwezig

Politieberichten van zondag 29 april

Fryslan, 29-04-2007 o Politieberichten van zaterdag 28 april 11.00 uur t/m zondag 29 april 13.00 uur

Scharnegoutum: inbraak tennisvereniging
De politie onderzoekt een inbraak in een gebouw van een
tennisvereniging aan de Fleardyk. In de nacht van zaterdag op zondag zijn diverse ruimtes van het pand doorzocht. Er is niets weggenomen, wel is er veel schade aangericht omdat sloten van kasten zijn verbroken en deuren geforceerd zijn. Een 44-jarige inwoner van Scharnegoutum deed aangifte.

Kollum: openbare dronkenschap
De politie heeft zondagochtend vanaf de Tochmalaan een 18-jarige Kollummer thuisgebracht nadat hij op straat onwel was geworden. De man was onder invloed van alcohol. Ambulancepersoneel voorzagen de man van zuurstof waardoor hij weer bij kennis kwam. De man kreeg een proces-verbaal voor openbare dronkenschap en is door de agenten aan zijn ouders overgedragen.

Leeuwarden: woningbrand
De politie heeft zaterdagavond assistentie aan de brandweer geleverd tijdens een uitslaande woningbrand aan de Sacramentsstraat. Er raakte niemand gewond. De brandweer kwam met veel materieel ter plaatse en bedwong het vuur. De brandweer meldde dat de brand geen schade aan belendende percelen heeft veroorzaakt. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk en wordt door de politie onderzocht.

Harlingen: wildplasser bekeurd
De politie heeft zondagochtend aan de Drie Roemersteeg een 17-jarige wildplasser uit Harlingen bekeurd. Omdat hij een valse naam opgaf is de jongeman aangehouden en naar het bureau gebracht. Daar is een tweede proces-verbaal voor het opgeven van een valse identiteit uitgereikt. Hij is daarna weer vrijgelaten.

Leeuwarden: bedrijfsinbraak
De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan de De Ruyterweg waarbij een kassa met inhoud is weggenomen. Men drong het pand binnen door een etalageruit kapot te slaan. Een 41-jarige Leeuwarder deed aangifte.

Franeker: keukenbrand huisje recreatiepark
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag assistentie geleverd aan de brandweer tijdens een brand in een vakantiehuisje aan de Burg. J. Dijkstraweg. Er raakte niemand gewond. De keukenbrand werd door de brandweer bedwongen. De keuken liep brand- en rookschade op. De brand was ontstaan door een pan met oververhitte olie.

Gorredijk: inbraak sportcomplex
De politie onderzoekt een inbraak in een sportcomplex aan de Mientewei. Men drong het pand binnen door een ruit te forceren en nam een kluis met inhoud weg. Een 34-jarige inwoner van Gorredijk deed aangifte.

Berlikum: mishandelaar aangehouden
De politie heeft zondagochtend in een dancing aan het Hemmemaplein een 22-jarige inwoner van Sint Annaparochie aangehouden inzake mishandeling.
De verdachte had een 19-jarige na een woordenwisseling meerdere malen in het gezicht geslagen. Het slachtoffer liep gezichtsletsel op en is door de politie naar de spoedeisende hulp van het MCL gebracht. De verdachte is aangehouden en voor verhoor naar het bureau gebracht. Hij is ingesloten. Omdat de toedracht van het incident nog niet helemaal duidelijk is, vervolgt de politie haar gesprekken met getuigen, verdachte en slachtoffer.

Tjerkgaast: autobus uitgebrand
De politie heeft zaterdagmiddag aan de Strjitwei assistentie geleverd aan de brandweer tijdens een brand in een lijndienstbus. Zowel de chauffeur als de zeven passagiers konden de bus ongedeerd verlaten. Omstanders waarschuwden de chauffeur omdat er aan de achterzijde bij de motor vlammen waren ontstaan. De brandweer kwam ter plaatse en bedwong het vuur maar kon niet voorkomen dat de bus volledig uitbrandde.

Harlingen: openbare dronkenschap
De politie heeft zondagochtend aan de Voorstraat een 26-jarige inwoner van de gemeente Harlingen aangehouden inzake openbare dronkenschap. De man was onder invloed van alcohol, recalcitrant en wilde bij een horecagelegenheid naar binnen. Hij is naar het bureau gebracht waar bleek dat hij geen identiteitsbewijs kon tonen. Er is proces-verbaal opgemaakt voor zowel openbare dronkenschap als het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. Hij is daarna weer vrijgelaten.

Wolvega: mishandelaar aangehouden
De politie heeft zondagochtend in een horecagelegenheid aan de Van Baerdtstraat een 19-jarige inwoner van Wolvega aangehouden inzake mishandeling. De man had onenigheid gekregen met een 23-jarige inwoner van Wolvega. De verdachte gaf een kopstoot en liep een gebroken neus op. Het slachtoffer liep gezichtsletsel op. Beide partijen waren onder invloed van alcohol. De verdachte is voor verhoor naar het bureau gebracht en is daarna weer vrijgelaten. Omdat de aanleiding onbekend is, vervolgt de politie haar gesprekken met zowel verdachte, slachtoffer als getuigen. Het slachtoffer moet nog aangifte doen.

Heerenveen: aanhouding met verdovende middelen
De politie heeft zaterdagavond aan het Heidemeer een 19-jarige inwoner van Joure aangehouden omdat hij in het bezit was van verdovende middelen. De verdachte had 8 wikkels speed, 1 flesje GHB, een zakje weed, en een zakje met wit poeder bij zich. De politie kwam de man op het spoor na een tip. Hij is voor verhoor naar het bureau gebracht. De verdovende middelen zijn in beslag genomen. Er is proces-verbaal opgemaakt. De verdachte is na overleg met de officier van justitie ingesloten.

Elsloo: proces-verbaal voor open vuur
De politie heeft zaterdagavond aan de Canada in verband met open vuur een proces-verbaal uitgeschreven. Een 16-jarige inwoner van Donkerbroek en een 17-jarige inwoner van Makkinga hadden op het strandje een kampvuur gemaakt. Op grond van de recent ingestelde en gepubliceerde noodverordening verbod open vuur is er proces-verbaal opgemaakt. Het vuur is daarna gedoofd.

Sneek: 2 minderjarigen na beledigingen aangehouden
De politie heeft zaterdagavond aan de Vesperstraat een 15-jarige jongen uit Aalsmeer en een 15-jarige inwoner van Sneek aangehouden voor belediging. De jongens maakten onderdeel uit van een groep jongeren die overlast veroorzaakte. Agenten verzochten de jongeren om te vertrekken en hun beledigingen te staken. Het duo ging herhaaldelijk de discussie aan en negeerden de verzoeken van de agenten om de straat te verlaten. Na nieuwe beledigingen zijn de twee minderjarigen aangehouden. Zij zijn aangehouden en voor verhoor naar het bureau gebracht. Beiden zijn na verhoor, en na het opmaken van een proces-verbaal voor belediging en het niet voldoen aan bevel of vordering, weer vrijgelaten.

Kollumerzwaag: mishandeling
De politie heeft zaterdagavond in een bar aan de Pieter Postmastrjitte aangifte opgenomen van een 18-jarige inwoner van Zwaagwesteinde. Een 20-jarige inwoner van Kollumerzwaag had een glas met inhoud over hem heengegooid. Toen de 18-jarige daar iets van zei, gaf de verdachte hem een klap in zijn gezicht. De politie gaat verder in gesprek met beide partijen.

Sint Annaparochie: aanhouding na verzet
De politie heeft zondagnacht voor een woning aan de W. Boumastraat een 17-jarige inwoner van Sint Annaparochie aangehouden omdat hij niet wilde luisteren naar de politie. De politie kwam ter plaatse na een melding van geluidsoverlast. De verdachte negeerde meerdere verzoeken van de agenten om niet in gesprek te gaan met omwonenden. Toen hij daarbij dreigend taal uitte in de richting van de politie, is hij aangehouden. De verdachte is, ondanks zijn verontschuldiging, voor verhoor naar het bureau gebracht. Er is proces-verbaal opgemaakt voor het niet voldoen aan bevel of vordering. De jongeman is daarna weer vrijgelaten.

Ureterp: aanhouding na verzet
De politie heeft zondagnacht aan de Weibourren een 18-jarige Ureterper aangehouden omdat hij niet luisterde naar de politie. Surveillerende agenten zagen dat de jongeman, samen met 18-jarige Ureterper, zonder fietsverlichting reed. Toen de agenten ze hierop aan wilden spreken ging een van de twee er fietsend vandoor. Tijdens zijn vlucht uitte hij een belediging. Hij is korte tijd daarna alsnog aangehouden. Aan het bureau is proces-verbaal opgemaakt. De jongeman is daarna weer vrijgelaten.

Leeuwarden: man met gestolen personenauto aangehouden
De politie heeft zondagnacht aan de Archipelweg een 30-jarige Leeuwarder aangehouden met een gestolen personenauto. Surveillerende agenten zagen dat de bestuurder opvallen gedrag vertoonde door plots zijn auto te stoppen en weg te duiken. De agenten spraken de bestuurder aan. Hij gaf toe niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Onderzoek wees uit dat de personenauto gestolen was. De verdachte is voor verhoor naar het bureau gebracht en is ingesloten. De personenauto is door een berger afgesleept en op verzoek van de politie gestald. De politie onderzoekt de kwestie en informeert de rechtmatige eigenaar van de auto.

Harlingen: aanrijding met lichtgewonde
De politie heeft zaterdagochtend aan het Havenplein hulp verleend tijdens een aanrijding tussen een brommobiel en een personenauto. De 52-jarige brommobielbestuurder uit Harlingen raakte lichtgewond. Ambulancepersoneel onderzocht het slachtoffer en brachten hem thuis. De aanrijding ontstond toen de bestuurder van de brommobiel in de richting van het Havenplein wilde rijden. Ter hoogte van de brug hoorde hij dat de alarmbellen afgingen en de slagbomen naar beneden kwamen. Hij reed de brug over en maakte gebruik van het midden van de rijbaan. Aan de overzijde van de brug raakte de spiegel van de brommobiel de spiegel van een wachtende personenauto. De bestuurder van de brommobiel schrok hierdoor, stuurde abrupt naar rechts en botste tegen een betonnen parkeerpaal. De brommobiel sloeg over de kop. De bestuurder kon op eigen kracht uit het voertuig komen. De beschadigde brommobiel is door een takeldienst weggesleept.