Persberichten Eemland zuid, 15.00 uur

Utrecht, 29-04-2007

Rijden onder invloed

AMERSFOORT Een 21-jarige automobilist uit Amersfoort is zondag 29 april omstreeks 03.50 uur betrapt op het rijden onder invloed. Politiemensen zagen hem met hoge snelheid rijden over de Stadsring. Na de ademanalyse op het bureau bleek dat hij 595 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Hierop werd het rijbewijs ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden

AMERSFOORT Een 50-jarige man uit Nieuwegein is zaterdag 28 april omstreeks 16.00 uur op het Hof aangehouden op verdenking van oplichting.

De politie had een melding gekregen over een man die aan het collecteren was. De bellers vertrouwden het echter niet en stelden de politie in kennis. Die trof de Nieuwegeiner vervolgens aan. Hij verklaarde dat hij aan het collecteren was zonder vergunning voor een stichting voor gehandicapten. Hij gaf toe dat hij ook geld toegestoken kreeg om van te eten. Uit onderzoek bleek echter dat de Nieuwegeiner er een gewoonte van maakt te collecteren en de opbrengst in eigen zak steekt. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en de collectebus met de opbrengst is in beslag genomen.

Rijden onder invloed

WOUDENBERG Een 33-jarige automobilist uit Voorthuizen is zaterdag 28 april omstreeks 23.00 uur betrapt op het rijden onder invloed.

Getuigen reden achter de man aan die met een gangetje van ongeveer 20 km/u vanaf Barneveld via Scherpenzeel naar Woudenberg was gereden. Ondertussen hadden de achtervolgers de politie geïnformeerd. Op de Stationsweg oost hadden de getuigen de man aan de kant van de weg weten te krijgen en de sleutels afgenomen.

Omdat de politie vermoedde dat de man mogelijk naast het drinken van alcohol, verdovende middelen had gebruikt, werd een bloedproef afgenomen. Omdat bleek dat de man reeds drie keer eerder was bekeurd voor het rijden onder invloed werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Rijden onder invloed

WOUDENBERG Een 23-jarige automobilist uit Driebergen-Rijsenburg is zaterdag 28 april omstreeks 17.10 uur betrapt op het rijden onder invloed. De man viel op door zijn rijgedrag op de parkeerplaatsen van het Henschotermeer.

Hij reed daar te hard en werd op de Zeisterweg aan de kant gezet. Bij de controle bleek sprake van alcoholgebruik. Na de blaastest moest hij mee naar het bureau en uit de ademanalyse bleek dat hij 450 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Op grond van het feit dat hij beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal is tegen hem opgemaakt.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT Een 39-jarige automobilist uit Amersfoort is zaterdag 28 april omstreeks 17.40 uur betrapt op het rijden onder invloed. Politiemensen zagen hem rijden over de Laan van Duurzaamheid en uit de controle bleek sprake van alcoholgebruik. Na de ademanalyse op het bureau kwam vast te staan dat hij 555 ug/l alcohol in zijn lichaam had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT Een 26-jarige automobilist uit Amersfoort is zaterdag 28 april omstreeks 04.00 uur betrapt op het rijden onder invloed. Politiemensen controleerde hem op de Laan naar Emiclaer. Er bleek sprake van alcoholgebruik. Na de ademanalyse op het bureau bleek dat hij 615 ug/l alcohol in zijn lichaam had en werd zijn rijbewijs op grond van de uitslag ingevorderd. Tegen de Amersfoorter is proces-verbaal opgemaakt.