Persberichten Utrecht stad, 14.45 uur

Utrecht, 29-04-2007

Aangehouden voor diefstal motor

UTRECHT Een 24-jarige Utrechter is zaterdag 28 april omstreeks 23.00 uur aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van een motorfiets.

Na een melding van een getuige die twee personen verdacht met een motorfiets had zien lopen op de Seinedreef, stelde de politie direct een onderzoek in. Op de Seinedreef trof de politie inderdaad de twee aan. Een wist er op een fiets vandoor te gaan. De ander, de 24-jarige Utrechter, die met de motorfiets aan zijn hand liep, werd aangehouden. De Utrechter zit voorlopig vast voor nader onderzoek en verhoor. De motorfiets is in beslag genomen.

Gewapende overval

UTRECHT Op zaterdag 28 april omstreeks 14.25 uur vond een gewapende overval plaats op een bedrijf aan de Vlampijpstraat. De 35-jarige eigenaar uit Utrecht bevond zich alleen in zijn bedrijf.

Hij werd plotseling geconfronteerd met twee mannen, die kennelijk kans hadden gezien via een deur binnen te komen. Onder bedreiging van wapens werd hij gedwongen geld af te geven. De Utrechter werd na de overval geboeid achtergelaten. De twee gingen er op fietsen vandoor in de richting van het Julianapark.

De Utrechter wist na enige tijd de aandacht van voorbijgangers te trekken waarna de politie werd gewaarschuwd. De overvallers zijn twee mannen: dader 1 een man met een getinte huidskleur, ongeveer 1.80 m., ongeveer 18 tot 25 jaar, kort donker haar, gekleed in een lichtkleurig vest. Dader 2 is eveneens licht getint, ongeveer 1.75 m.,ook 18 tot 25 jaar, half lang donker haar, gekleed in donkere kleding. De politie vraagt eventuele getuigen en/of personen die informatie hebben over deze overval, contact op te nemen met de recherche via het telefoonnummer 0900-8844.

Poging gewapende overval

UTRECHT Op zaterdag 28 april omstreeks 08.30 uur werd gepoogd een gewapende overval te plegen op een bouwmarkt aan de Amsterdamsestraatweg.

Twee mannen hadden kennelijk winkelpersoneel buiten opgewacht. De twee wilden onder bedreiging van een wapen naar binnen, wat niet is gelukt. Ander winkelpersoneel alarmeerde de politie waarop de twee er vandoor gingen. In de directe omgeving werden kort daarna twee mannen in een auto gezien die mogelijk voldeden aan het signalement en werden aangehouden. Bij onderzoek in de auto werd geen vuurwapen aangetroffen. Uit nader onderzoek bleek dat de twee niet waren betrokken bij de overval en werden in vrijheid gesteld.

De politie is dus op zoek naar de twee daders met het volgende signalement: dader 1 een man met licht getint uiterlijk, ongeveer 15 tot 18 jaar, ongeveer 1.70 m., kort donker kroezig haar, donkere korte jas. Dader 2: man met licht getint uiterlijk, ongeveer 15 tot 18 jaar, kort zwart plat haar, donkere jas.

De politie vraagt eventuele getuigen en/of personen die informatie hebben over deze overval, zich te melden bij de politie via het telefoonnummer 0900-8844.

Aangehouden voor beroving

UTRECHT Twee jongens van 15 jaar uit Utrecht zijn aangehouden op verdenking van het beroven van een 20-jarige pizzakoerier eveneens uit Utrecht.

De 20-jarige stond vrijdag 27 april omstreeks 21.30 uur met zijn bromfiets op de Liesbosweg om daar op een adres pizzas te bezorgen. Hij werd toen geconfronteerd met vier personen. Die pakten pizzas uit de box achterop de bromfiets en gingen er vandoor. De Utrechter wist een motoragent te waarschuwen die achter de verdachten aanging. Twee van de vier verdachten konden na onderzoek aangehouden worden. De twee anderen zijn nog niet aangehouden. De twee 15-jarigen zijn in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.

Aangehouden voor inbraak woning

UTRECHT Drie Utrechters(18 en 17 jaar) zijn vrijdag 27 april omstreeks 23.00 uur aangehouden op verdenking van het inbreken in een woning aan de Waalstraat.

Politiemensen waren in de woonwijk Rivieren- en Dichterswijk aan het surveilleren wegens de vele inbraken in woningen. Zij betrapten de drie op heterdaad toen zij de brandgang uitkwamen van een woning waarvan het raam van de achterdeur was vernield. Ook bleek dat de woning was doorzocht. De bewoners bleken niet thuis te zijn. De drie zijn inmiddels in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.

Utrechter aangehouden

UTRECHT De politie heeft een 67-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg aangehouden. De man wordt verdacht van het veroorzaken van een ongeval waarbij een 23-jarige plaatsgenoot om het leven is gekomen.

Op vrijdag 27 april omstreeks 14.45 uur vond op de Rijksweg A-27 ter hoogte van knooppunt Rijnsweerd een kettingbotsing plaats waarbij zeven personenautos waren betrokken. Op het moment van het ontstaan van de botsing werd er door de intensiteit van het verkeer in file gereden waarbij het verkeer soms helemaal tot stilstand kwam. Kennelijk zag de 67-jarige dit niet en botste op de achterzijde van de stilstaande auto van de Utrechter. De Utrechter raakte door de botsing bekneld in zijn auto. De brandweer , een traumaheli en twee ambulances kwamen ter plaatse.

Na bevrijding uit het wrak werd de Utrechter in kritieke toestand vervoerd naar het ziekenhuis. Kort na aankomst is hij aan zijn verwondingen overleden. De 67-jarige man werd eveneens naar het ziekenhuis vervoerd, maar zijn verwondingen bleken mee te vallen. Omdat er een vermoeden bestond van het rijden onder invloed, werd bij hem een bloedproef afgenomen. Door de botsing, het instellen van een onderzoek naar de toedracht van het ongeval en het weghalen van de wrakken werd de gehele A-27 in de richting van Hilversum urenlang afgesloten. De 67-jarige automobilist is in verzekering gesteld en zaterdag 28 april voorgeleid bij de officier van justitie te Utrecht.