Ingezonden persbericht


CARLO VAN DAM PAKT OVERWINNING IN ATS F3 CUP!

HOCKENHEIM, 29 APRIL 2007 - Een goed begin is het halve werk! Nadat Carlo van Dam gisteren nog een fraaie tweede plaats wist te scoren in zijn debuutrace van de ATS Formule 3 Cup op het circuit van Hockenheim (Duitsland), stond de Nederlander vanmiddag op de hoogste podiumtrede door de afsluitende race overtuigend op zijn naam te schrijven. Na 9 jaar bezorgde Van Dam het team van Van Amersfoort Racing de verdiende overwinning! Met deze prestatie staat Van Dam na twee races op een gedeeltelijke eerste plaats in het kampioenschap met 20 punten. In de Rookie Cup staat de S-T-A-R-T-coureur eveneens op de eerste plaats met 18 punten.

VRIJE TRAININGEN + KWALIFICATIES:
De deelnemers uit het Duits Formule 3-kampioenschap kwamen donderdagmiddag al in actie op de Hockenheimring tijdens een twee uur durende testsessie ter voorbereiding van het eerste raceweekend. Nieuwkomer Carlo Van Dam realiseerde op een spekgladde baan de beste tijd. Hij versloeg Christian Vietoris met 14 honderdsten. De Zweedse rijder Max Nilsson klokte de derde tijd. In de kwalificatiesessie van vrijdagochtend vocht Van Dam, Frédéric Vervisch en Nico Verdonck een stevig duel om de poleposition uit. Van Dam trok in de half uur durende sessie uiteindelijk aan het langste eind en pakte de belangrijke pole voor de eerste race! Met een tijd van 1:36.220 was hij een fractie sneller dan Vervisch en Christian Vietoris. Ook in de afsluitende sessie kwam Van Dam goed beslagen ten ijs. Door als laatste van alle deelnemers het asfalt te kiezen, wist de Vlaardinger opnieuw de snelle tijd op de klokken te zetten. Hij was sneller dan Vervisch en Matteo Chinosi die op de tweede respectievelijk derde plaats eindigden.

RACE 01 + 02:
In de openingsrace van de ATS Formule 3 Cup kwam Van Dam niet goed uit de startblokken. Doordat het toerental teveel terugzakte moest hij zijn plaats afstaan aan Vervisch. Van Dam probeerde de Belg te volgen, maar viel geleidelijk verder terug. Na een aantal ronden kreeg de 21-jarige coureur steeds meer last van overstuur en kon het gat naar de koploper niet dichtrijden. Na zestien ronden kwam Van Dam als tweede over de meet.

In de afsluitende manche was Van Dam meteen goed weg en wist Vervisch goed achter zich te houden. Doordat de Belg in gevecht was met zijn teamgenoot Verdonck en Bruins Choi kon Van Dam meteen een gat slaan. Wanneer de overstuurproblemen na zeven ronden weer de kop op staken verloor Van Dam zijn voorsprong op zijn twee JB Motorsport rivalen. Door een achterblijver moest de Nederlander in de verdediging voor de aanstormende Vervisch, maar wist de deur goed te sluiten. In de resterende ronden behield Van Dam zijn positie en kwam verdiend als winnaar over de meet!

CARLO VAN DAM: "Ik ben superblij met deze overwinning! De eerste zege is altijd de belangrijkste en tevens de moeilijke om te halen. Het was een goed weekend voor me. Jammer dat ik de eerste race niet winnend kon afsluiten, maar het toerental viel bij de start te ver terug waardoor Vervisch me kon passeren. Ik kwam na enkele ronden wel beter in het ritme, maar kwam gewoonweg snelheid tekort. In de tweede race kwam ik uitstekend weg en wist het tempo goed op te voeren. Mijn eerste plaats kwam nauwelijks in gevaar. Ik ben in ieder geval erg blij met mijn overstap naar de Formule 3. Dit is nog meer 'auto' waar je als engineer veel meer aan kunt veranderen, wat van invloed kan zijn op het resultaat. Ondanks dat we weinig hebben getest hebben we in de winterperiode niet stil gezeten. Mijn sponsoren en het team van Van Amersfoort Racing heeft in deze periode keihard gewerkt voor deze overwinning. We doen gelijk mee voor de titel in dit kampioenschap. Dit belooft veel vuurwerk voor de volgende races in de ATS Formule 3 Cup!"

UITSLAG ATS FORMULE 3 CUP, RACE 01, 28 APRIL 2007 HOCKENHEIM:


01 Frédéric Vervisch, JB Motorsport, 25:59.308
02 CARLO VAN DAM, VAN AMERSFOORT RACING, + 07.578


03 Récardo Bruins Choi, Van Amersfoort Racing, + 08.806
04 Nico Verdonck, JB Motorsport, + 09.806

UITSLAG ATS FORMULE 3 CUP, RACE 02, 29 APRIL 2007 HOCKENHEIM:


01 CARLO VAN DAM, VAN AMERSFOORT RACING, 26:17.963


02 Frédéric Vervisch, JB Motorsport, + 01.034

03 Nico Verdonck, JB Motorsport, + 04.206

04 Récardo Bruins Choi, Van Amersfoort Racing, + 05.931

TUSSENSTAND KAMPIOENSCHAP ATS FORMULE 3 CUP 2007 NA 02 RACES:


01. CARLO VAN DAM, VAN AMERSFOORT RACING, 20 PUNTEN


02. Frédéric Vervisch, JB Motorsport, 20 punten
03. Récardo Bruins Choi, Van Amersfoort Racing, 11 punten
04. Nico Verdonck, JB Motorsport, 11 punten

Nieuws en foto's zijn ook verkrijgbaar via Carlo van Dam's officiële website: www.carlovandam.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roelof Oosterhuis (+ 31 652 056 637 / media@insightf1.com).