Persberichten Heuvelrug, 15.00 uur

Utrecht, 29-04-2007

Auto brandt uit

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Op zondag 29 april omstreeks 03.00 uur kreeg de politie de melding dat een auto in brand zou staan op De Wouw.

Ter plaatse bleek dat er inderdaad brand was uitgebroken in een geparkeerde personenauto. De brandweer bluste de brand. De auto raakte zwaar beschadigd. Getuigen hadden jongens zien weglopen nadat zij een knal hadden gehoord. De politie sluit brandstichting niet uit en heeft de zaak in onderzoek.

Man springt van dak

VEENENDAAL Op zaterdag 28 april omstreeks 02.35 uur kreeg de politie een melding van een verdachte situatie. Bewoners hadden twee mannen op het dak zien lopen van een kantoor aan de Tuinstraat. De politie stelde direct een onderzoek in.

Bij het betreffende gebouw werden geen sporen van een inbraak aangetroffen. Op het moment dat de politiemensen stonden te overleggen, hoorden zij een luide plof en direct daarop zagen zij een man op de grond liggen. De man uit Garderen(leeftijd niet bekend) was buiten bewustzijn waarop een ambulance ter plaatse werd verzocht.

Nadat de man weer enigszins was bijgekomen, vertelde hij dat hij zijn vrienden aan het zoeken was geweest. Toen hij hen niet meer zag, sprong hij maar van het dak af. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek dat hij allebei zijn enkels en een middenvoetsbeentje had gebroken en twee ruggenwervels waren beschadigd.

Poging beroving man

RENSWOUDE Een 62-jarige man uit Renswoude heeft aangifte gedaan van een poging beroving. De man liep hierbij letsel op aan zijn gezicht en werd onderzocht door ter plaatse gekomen ambulancepersoneel.

De toedracht is als volgt: de man fietste op vrijdag 27 april omstreeks 21.50 uur over de fietspad langs de Arnhemseweg in De Klomp. Hij werd ingehaald door de twee mannen op een bromfiets. Die dwongen hem te stoppen en eisten geld. De Renswoudenaar gaf aan geen geld bij zich te hebben waarop hij enkele vuistslagen in zijn gezicht kreeg. Hierna stapten de twee weer op de bromfiets en reden weg in onbekende richting. Omdat de twee mannen helmen droegen, is geen signalement bekend. Van de bromfiets is alleen bekend dat deze donker van kleur was. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt eventuele getuige(n) zich te melden via 0900-8844.

Te jonge bromfietser gewond

VEENENDAAL Op vrijdag 27 april omstreeks 17.50 uur is een 15-jarige bromfietser uit Veenendaal door een aanrijding met een auto gewond geraakt.

Hij liep letsel op aan zijn hoofd en been. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De aanrijding gebeurde toen hij rijdend over het fietspad geen vrije doorgang kreeg van een afslaande 45-jarige automobiliste uit Veenendaal. Omdat de bromfietser nog geen 16 is, kreeg hij een proces-verbaal. Bovendien bleek dat de bromfiets niet was voorzien van een kenteken. De bromfiets is uit het verkeer genomen.