Politie Gelderland-Zuid


Aanhoudingen rondom tippelzone

Nijmegen, 29-04-2007 o Bij controles op vrijdagavond en zaterdagavond rondom de tippelzone aan de Nieuwe Marktstraat zijn diverse aanhoudingen verricht. De politie houdt extra scherp toezicht nadat er door omstanders is geklaagd over overlast.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 47-jarige Nijmegenaar aangehouden voor het rijden onder invloed op een snorfiets. De man was niet in staat zijn voertuig recht te houden en toen hij gelijk daarna ook nog eens geen voorrang verleende, grepen de agenten in. Bij ademanalyse werd een alcoholpercentage gemeten van 740 ug/l. Hijt rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Eveneens in de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 39-jarige Nijmegenaar aangehouden omdat hij zich zonder redelijk doel ophield op de Nieuwe Marktstraat. Nadat de man op het bureau was gehoord en hem een verblijfsontzegging was uitgereikt voor het gebied rondom de tippelzone, ging de man toch terug. Op de tippelzone beledigde hij vervolgens de toezichthoudster. Hierop werd hij opnieuw door de politie aangehouden.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een 35-jarige man uit Cuijk aangehouden. Hij hield zich zonder redelijk doel op met zijn auto tegenover de loods op de tippelzone. Bij een eerste controle werd hij door agenten gesommeerd te vertrekken. Dit deed hij ook. Toen hij een half uur later opnieuw bij de loods stond, werd hij aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

(06)