Politie Drenthe

landelijke dossiers

Geen dossiers aanwezig

Zondag

Emmen, 29-04-2007

Rijbewijs ingevorderd na alcoholgebruik

HAVELTE De politie heeft zaterdagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 25-jarige man uit Meppel. Bij een controle bleek dat hij gedronken had. De ademtest wees ruim 0,8 promille uit. Omdat dit niet de eerste keer waas dat de man werd betrapt op het rijden onder invloed, is zijn rijbewijs ingevorderd na overleg met het Openbaar Ministerie. Na verhoor kreeg de Meppeler een dagvaarding mee. (07-135467)

Aangehouden in gestolen auto

EMMEN Zondagmorgen controleerden agenten op de Dordsestraat een personenauto met Duits kenteken. Daarbij bleek dat de auto gestolen was. De beide inzittenden, een 25-jarige man uit Schwanewede (D) en een 29-jarige man uit Versen (D), zijn ingesloten voor een nader onderzoek. (07-135624)

Politie onderzoekt diefstal computers

ASSEN Zaterdagnacht zijn bij een inbraak in een kantoorpand aan de Overcingelaan enkele computers met flatscreen beeldschermen gestolen. De daders zijn binnengekomen door een raam te vernielen. De politie onderzoekt deze inbraak. (07-135589)

Politie houdt jongens aan na brand op recreatieterrein

ELIM Zaterdagavond heeft de politie drie jongens van 14 en 15 jaar uit Hollandscheveld aangehouden. Op het terrein van recreatiepark Schoonhoven hadden zij, samen met zes andere jongeren, een picknickbank in brand gestoken. Toen de politie aankwam stoven ze alle kanten uit. Van de zes anderen zijn de namen bij de politie bekend. Bovendien staan hun fietsen nu bij het politiebureau. Behalve een proces-verbaal kunnen ze een rekening tegemoet zien vanwege de aangerichte schade. Vanwege de droogte is de brandweer ter plekke geweest om de brand te doven. (07-135545)

Jongens aangehouden na vernielingen

DALEN Zaterdagnacht heeft de politie twee 17-jarige jongens uit Coevorden aangehouden wegens vernieling van een TNT brievenbus. Een getuige zag ze aan brievenbus hangen totdat de klep er af viel. De politie heeft de twee jongens meegenomen naar het bureau, waar ze zijn verhoord. De post uit de bus is ook meegenomen en wordt overgedragen aan TNT Post. (07-135599)

MEPPEL Zaterdagnacht heeft de politie een 19-jarige jongen uit Meppel aangehouden wegens vernieling van autos aan de Stationsweg. Getuigen hadden dit gezien en gaven zijn signalement door aan de politie. Deze trof hem in de buurt aan. De jongen is voor een nader onderzoek ingesloten. (07-135622)

Aanhouding na huiselijk geweld

ASSEN Zaterdagnacht heeft de politie in de wijk Peelo een 46-jarige man aangehouden wegens mishandeling van zijn 43-jarige echtgenote. Deze zaak wordt afgehandeld volgens het protocol Huiselijk Geweld. (07-135578)

Politie onderzoekt brand recreatiewoning

WESTERBORK Zaterdagnacht is brand ontstaan in een recreatiewoning aan de Pieterbergweg. Het rieten dak stond in brand. De brandweer bluste de brand snel, en is enige tijd bezig geweest met het nablussen en het verwijderen van het rieten dak. In de woning verbleef een gezin uit Den Haag. Zij konden de woning op tijd verlaten. De politie houdt rekening met brandstichting en stelt een nader onderzoek in. (07-135619)

Aangehouden met drugs op zak

ASSEN Zaterdagnacht heeft de politie in de Brinkstraat een 23-jarige Assenaar aangehouden. Bij controle bleek dat hij enkele bolletjes heroïne bij zich had. Hij is aangehouden en ingesloten voor een verder onderzoek. De drugs zijn in beslag genomen. (07-135603)

Politie treedt op tegen lastige jeugd

GIETEN Zaterdagnacht kreeg de politie meerdere meldingen van een grote groep jongeren die overlast veroorzaakten op de Brink. De overlast bestond onder meer in het plegen van vernielingen, en luidruchtig en baldadig gedrag. Toen agenten de groep wilden verwijderen werkte niet iedereen daar aan mee. De grootste oproerkraaier, een 20-jarige jongeman uit Gieten, is daarbij aangehouden. Hij is ingesloten en krijgt na verhoor een proces-verbaal aangezegd wegens opruiing. (07-135577)

Politie zoekt getuigen poging tot doodslag

ASSEN De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van een voorval op de Rolderhoofdweg, afgelopen vrijdagmiddag. Daar is omstreeks tien over vijf een woordenwisseling geweest tussen een fietser en een automobilist. De fietser zou zijn gehinderd door de automobilist en hij ging bij het verkeerslicht bij de Rolderstraat, waar de auto stopte, verhaal halen. Na een woordenwisseling reed de auto, een blauwe bestelauto, weg waarbij de fietser tegen de auto sloeg. De autobestuurder stopte daarop en reed hard achteruit in de richting van de fietser. Deze sprong van de fiets en viel op de grond. Zijn fiets werd door de auto geraakt. De fietser heeft bij de politie aangifte gedaan van poging tot doodslag. De politie onderzoekt deze zaak verder. Mensen die hiervan getuige zijn geweest, wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie van Assen Centrum, telefoon 0900 8844. (07-135243)

Motorrijder gewond bij ongeval

LANGELO Zondagmorgen is een 23-jarige motorrijder uit Een gewond geraakt bij een ongeval op de Westerstukkenweg. In de bocht bij de NAM-locatie is hij onderuit gegaan en heeft daarna een verkeersbord geraakt. Hij is naar het Wilhelminaziekenhuis gebracht met een gebroken knieschijf. (07-135641)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met t telefoon 0592 451280.