Politie Zeeland


---


Gewijzigde openingstijden afdeling communicatie politie Zeeland op Koninginnedag
Op deze dag is onze afdeling te bereiken tussen 14.00 - 22.30 uur. Er is dus geen vroege dienst. De piket is - in dringende gevallen - uiteraard wel bereikbaar.

O-1561-2007 Kind overleden na ongeval met tafel, Renesse
Een 4-jarige jongetje uit 's Gravenhage is zondagmorgen rond 10.00 uur overleden nadat hij een marmeren tafelblad op zich had gekregen.
Het jongetje verbleef samen met zijn ouders en broer in het huis van familie aan de Duinwekken. Terwijl de familie vanmorgen in de keuken aan de ontbijttafel zat, liep het 4-jarige jongetje de hal in. Uit onderzoek is gebleken dat hij het marmeren tafelblad heeft vastgepakt en zich vermoedelijk hieraan wilde optrekken waarbij de tafel is omgevallen en boven op het kind terechtkwam. Ter plaatse kwamen politie, ambulance, brandweer en een traumahelicopter om medische bijstand te verlenen. Het jongetje is nog gereanimeerd maar het letsel was dusdanig ernstig dat hij ter plaatse is overleden.

O-1562-2007 Alcoholcontroles
Tussen vrijdag 19.30 en zaterdag 05.00 uur werden op verschillende plaatsen alcoholcontroles gehouden waarbij in totaal ruim 60 blaastesten werden afgenomen.
4 Bestuurders bleken met teveel alcohol op achter het stuur te zitten. Eén van hen, een 18-jarige automobilist uit de gemeente Borsele, moest zelfs zijn rijbewijs inleveren. Hij had 2,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.
De controles werden gehouden in Wolphaartsdijk, Lewedorp, 's Heerenhoek en Arnemuiden.

O-1563-2007 Schade bij aanrijding, 's-Heer Arendskerke
Bij een aanrijding raakten zaterdagavond rond 19.00 uur twee auto's beschadigd.
Een 22-jarige automobiliste uit de gemeente Borse reed over de Stelledijk en verleende op het kruispunt met de Noordzakweg geen voorrang aan een van rechtskomende personenauto. De bestuurder hiervan, een 40-jarige man uit Heinkenszand, botste vervolgens frontaal tegen de rechtervoorzijde van de auto van de vrouw. Door de klap van de aanrijding liep de 40-jarige bestuurder een pijnlijke nek op. Hem werd het advies meegegeven langs de Huisartsenpost te gaan. Beide auto's werden weggesleept.

---- --