Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - Overval taxichauffeur                         |
De politie Apeldoorn is op zoek naar een nog onbekende man die zondag 29 april een taxichauffeur onder bedreiging van een mes geld afhandig heeft gemaakt.

De taxichauffeur stond rond 12.45 uur te wachten op de taxistandplaats bij het NS station in Apeldoorn. Hij werd aangesproken door de onbekende man en die stapte vervolgens voor in de taxi.

De taxi vertrok in de richting van de Maten. Vlakbij de kruising met de Wagenmakershoek trok de onbekende man een mes en bedreigde de taxichauffeur. Hij dwong hem zijn portefeuille af te staan. De taxi kwam tot stilstand op de kruising Matenpoort - Wagenmakershoek en de taxichauffeur zag kans uit de taxi te springen.

De onbekende man probeerde er vervolgens met de taxi vandoor te gaan, maar kreeg kennelijk de handrem er niet af. De voorwielen spinden wel en er was stevige rookontwikkeling, maar de taxi kwam niet van de plaats. Hierop is de onbekende man uit de taxi gestapt en er lopend vandoor gegaan, wel met de portefeuille van de taxichauffeur als buit.

De man is over het schelpenpad in de richting van de rotonde Matenpoort gelopen. Van daar af ontbreekt ieder spoor. De man heeft een opvallend signalement. Hij wordt omschreven als iemand met een typisch indiaans uiterlijk. Ongeveer 35 jaar, 1.70 tot 1.75 lang, zwart haar in een staart, bruinzwarte ogen, zwart T-shirt, zwarte broek en mogelijk een zwarte jas bij zich.

De politie vraagt getuigen die aanslaan op het signalement of die anderszins iets gezien hebben zich te melden via 0900-8844.

Einde persbericht


---


---


---

---- --