Politie Zeeland


---


O-1564-2007 Twee auto's in de sloot, Serooskerke (S)
Op de N59 zijn zaterdagavond rond 21.50 uur twee auto's zwaar beschadigd geraakt nadat ze beiden in de sloot waren beland.
Dit gebeurde nadat een personenauto, met daarin een echtpaar uit Terneuzen, werd ingehaald door een 23-jarige Goese automobilist. Tijdens deze inhaalmanoeuvre raakte de Goesenaar de auto van het echtpaar waarna hun auto de berm werd ingeduwd om in de sloot tot stilstand te komen. De Goese automobilist belandde eveneens in de sloot. Een van zijn drie passagiers (leeftijd niet bekend) werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. De andere betrokkenen kwamen met de schrik vrij.

W-1565-2007 Alcoholcontroles
Op diverse plaatsen op Walcheren werd in de nacht van zaterdag op zondag gecontroleerd op alcohol in het verkeer. In totaal werden 269 blaastesten afgenomen.
Bij de controles in Vlissingen, Domburg en Westkapelle werden geen overtredingen geconstateerd. Bij de controle in Middelburg bleken 4 bestuurders met teveel alcohol op achter het stuur te zitten. Van een van hen, een 23-jarige automobilist uit Vlissingen, werd het rijbewijs ingevorderd. Hij had ruim 2,7 maal de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.

Elders in Zeeland heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag de rijbewijzen ingevorderd van nog eens 4 automobilisten. Allen zaten onder invloed van alcohol achter het stuur.
Rond 00.30 uur werd op de Lijnbaan in Goes het rijbewijs ingevorderd van een 39-jarige Eindhovenaar.
Een 22-jarige Belg werd omstreeks 01.00 uur op de Kinderdijk in Axel betrapt op het rijden onder invloed van alcohol.
In Terneuzen werden twee automobilisten aangehouden voor rijden onder invloed. Op de Scheldeboulevard een 42-jarige Terneuzenaar en op de Churchilllaan een 60-jarige automobiliste, eveneens uit Terneuzen.

Z-1566-2007 Auto van de weg, Vogelwaarde
Op de Schoolstraat is zondag rond 02.45 uur een 45-jarige vrouw uit Terneuzen met haar auto van de weg geraakt.
De automobiliste was de berm ingereden waarna haar auto kantelde. Op eigen kracht kon ze, samen met haar hondje, uit de auto komen. De vrouw is ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht maar bleek geen letsel te hebben. Haar auto raakte aan de voorzijde beschadigd.

---- --