Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 28 & 29 april

BERGEN OP ZOOM, 29 april 2007

Ruim elf kilo hennep en ruim 26.000 euro in beslaggenomen

BERGEN OP ZOOM: Bij een handhavingsactie van politie, brandweer en belastingdienst is vrijdagmiddag in een growshop aan de Nobellaan ruim 11 kilo hennep aangetroffen. Twee inwoners van Bergen op Zoom (26 en 28 jaar) werden daarbij aangehouden. Ook werd in het pand een 28-jarige inwoner van Brussel aangehouden die ruim 26.000 euro op zak had. De drugs en het geld zijn in beslaggenomen. De Belg stelde materialen te willen kopen in de growshop. De drie mannen zijn na verhoor in vrijheid gesteld; tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bij dezelfde actie werd ook een 36-jarige Bergenaar aangehouden in een pand aan de Prinses Beatrixlaan. Hij bleek bijna 75 gram hasj en 5 gram hennep bij zich te dragen. Met een dagvaarding is hij heengezonden. In het pand werd ook nog eens een zak met 180 gram hennep aangetroffen; de Bergenaar stelde van niets te weten. Alle drugs zijn in beslaggenomen.

Aanhoudingen in horecatoezicht in Bergen op Zoom en Roosendaal

Vrijdagnacht

BERGEN OP ZOOM: Een 26-jarige inwoner van Bergen op Zoom is zaterdagmorgen rond 04.00 uur aangehouden op het Beursplein. Hij mishandelde een 22-jarige stadgenoot door hem onder meer in zijn vinger te bijten. Aanleiding voor de vechtpartij is onduidelijk.

Zaterdagnacht

ROOSENDAAL: Rond 01.45 uur werd een 24-jarige Roosendaler aangehouden die lastig was bij een horecazaak op de Bloemenmarkt. Agenten vorderen hem diverse malen om weg te gaan, maar dat deed hij niet.

Op de Markt werd tegen 02.00 uur een 31-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden wegens het verstoren van de openbare orde. Hij mocht niet binnen bij een kroeg en ging de confrontatie aan met de portiers.

Een 21-jarige man uit Roosendaal werd rond 03.30 uur aangehouden op de Bloemenmarkt wegens baldadigheid. Hij had ruzie met zijn vriendin en schopte en sloeg tegen een vitrinekast van een makelaarskantoor. Met een bekeuring is hij heengezonden.

Aanhoudingen na huiselijk geweld

ROOSENDAAL: Een 25-jarige Roosendaler is zaterdagmiddag kort voor 17.00 uur aangehouden wegens mishandeling van zijn vriendin. Dat gebeurde in hun woning in Roosendaal-West. De man werd kennelijk zonder aanleiding boos op de vrouw en sloeg en schopte haar. Een getuige zag het gebeuren. De man is in verzekering gesteld.

ROOSENDAAL: De politie heeft zondagmorgen rond 02.00 uur een 38-jarige Roosendaler aangehouden. Hij bedreigde in hun woning in Roosendaal-Zuid zijn vriendin met de dood wanneer ze hun relatie zou verbreken. De man is in verzekering gesteld.

Auto-inbreker aangehouden

ROOSENDAAL: De politie heeft zaterdagavond rond 22.40 uur een 26-jarige man uit Roosendaal aangehouden op de Kade, op het dak van een café. De verdachte werd op heterdaad betrapt door een 37-jarige inwoner van Etten-Leur toen de Roosendaler inbrak in de auto van de 37-jarige man. Daarbij maakte hij een cd-speler buit. Toen de man op het dak werd aangehouden, vonden agenten in zijn buurt nog een tas met diverse goederen waaronder twee navigatiesystemen. De Roosendaler ontkent de diefstal te hebben gepleegd.

Inwoner Willemstad aangehouden na scheldpartij op agenten

WILLEMSTAD: Een 48-jarige inwoner van Willemstad is zondagmorgen rond 00.30 uur aangehouden, nadat hij agenten uitschol voor klootzakken. De agenten assisteerden bij een onwelwording van een stapper vanuit een café aan de Benedenkade toen de man het nodig vond de agenten uit te schelden. Hij liep een ander café binnen, maar werd daar aangehouden. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding.

Man uit Hoogerheide vernielt autospiegel

HOOGERHEIDE: De politie heeft zondagmorgen kort na 01.00 uur op de Binnenweg een 19-jarige inwoner van Hoogerheide aangehouden. De man sloeg een spiegel van een geparkeerde auto kapot. De eigenaar heeft aangifte gedaan van vernieling. Bij twee andere autos had hij ook geslagen, maar die spiegels bleven heel. Omwonenden belden de politie. De man, die naar eigen zeggen in een erg emotionele bui verkeerde, heeft beloofd de schade te vergoeden. Hij is met een proces-verbaal heengezonden.

Auteur: Andre van den Hul