Politie Midden- en West Brabant

Weekendpersberichten district Breda 28 & 29 april

BREDA, 29 april 2007

Gezellige en goede sfeer bij uitgaanspubliek binnenstad Breda

BREDA: De politie heeft tijdens het horecatoezicht in de binnenstad van Breda vrijdag- en zaterdagnacht in totaal zes aanhoudingen verricht. Op beide stapavonden was het gezellig druk in de binnenstad. De politie van een gezellige en goede sfeer onder het uitgaanspubliek.

Vrijdagnacht

Een 29-jarige vrouw uit Almere werd aangehouden wegens mishandeling van een andere stapper, een 23-jarige vrouw uit Breda, bij een horecazaak aan de Reigerstraat. Ze kregen ruzie op de dansvloer.

Een 29-jarige Bredanaar werd aangehouden wegens drugsbezit op de Karrestraat. Hij was in het bezit van twee zakjes cocaïne die hij kort daarvoor had gekocht.

Een 46-jarige man uit Breda probeerde op de Vismarkstraat de tas van een 20-jarige vrouw uit Breda te roven, maar dat lukte gelukkig niet. Een portier zag het gebeuren en waarschuwde direct agenten die in de buurt waren.

Er werden zes bekeuringen uitgeschreven: drie voor wildplassen en drie voor verkeerszaken.

Zaterdagnacht

Een 26-jarige vrouw uit Dordrecht en een 28-jarige inwoonster van Dinteloord werden aangehouden op de Potkanstraat nadat ze een biker (agent op de fiets) belaagde, krabten en zijn communicatieapparatuur sloopten. De twee vriendinnen waren geweigerd bij een horecazaak en werden door agenten gevraagd verder te lopen. Dat deden de dames bij herhaling niet met hun uiteindelijke aanhouding als gevolg. De biker heeft aangifte gedaan van openlijk geweld, mishandeling en vernieling.

Een 20-jarige Bredanaar werd aangehouden, nadat hij een 30-jarige Oosterhouter mishandelde bij een zaak aan de Reigerstraat. De twee kennen elkaar. De man bleek ook nog 15 dagen hechtenis te hebben openstaan.

Er werden acht mensen bekeurd, waaronder vijf voor wildplassen.

Over uitgaan en politietoezicht in Breda
Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig alcoholgebruik, zal dat merken.

Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig en karaktervol.

Bredase veelpleger loopt tegen de lamp

BREDA: De politie heeft vrijdagavond kort voor middernacht een 28-jarige Bredanaar aangehouden in de Willem de Bruijnstraat. Surveillerende agenten zagen de man lopen met zichtbaar iets onder zijn kleding. Toen ze dichterbij kwamen, herkenden ze de Bredanaar als een geregistreerde veelpleger. De agenten spraken de man aan, waarna hij hard wegliep. Bij de aanhouding werd hij gefouilleerd en kwam er een computerkast onder zijn kleding vandaan. De man had enkele wondjes aan zijn hand en rug. Uit onderzoek bleek dat er bij een bedrijfsinbraak aan de Trekpot een computer is gestolen die lijkt op de computer die bij de verdachte is aangetroffen. Sporenonderzoek moet uitwijzen of de Bredanaar daadwerkelijk bij de inbraak betrokken is. Hij is in verzekering gesteld.

Automobilisten onder invloed

ETTEN-LEUR: Een 27-jarige man uit Etten-Leur is zaterdagmorgen rond 00.15 uur aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij reed slingerend over het Tirvium, juist toen agenten hem tegemoet kwamen. De man mocht stopen en blies later 655 ug/l, bijna drie maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. De verdachte mocht direct zijn rijbewijs inleveren; tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

BREDA: De politie heeft zondagmiddag een 31-jarige Bredanaar aangehouden. Dat gebeurde rond 13.20 uur op Jan Nieuwenhuyzenstraat. De automobilist was zeer dronken; hij blies 1230 ug/l, dat is bijna zes keer de toegestane maximumhoeveelheid van 220 ug/l. Een oplettende getuige belde de politie, omdat het rijgedrag van d Bredanaar opviel. Na verhoor is de man met een proces-verbaal heengezonden, maar niet voordat hij zijn rijbewijs heeft ingeleverd.

Vader aangehouden na mishandeling zoon

ETTEN-LEUR: De politie heeft zaterdagmiddag kort na 15.00 uur een 37-jarige inwoner van Etten-Leur in zijn woning aangehouden wegens mishandeling van zijn achtjarig zoontje. Hij was boos op het kind, omdat die snoep en drinken uit de voorraadkast had gepikt, en sloeg hem op zijn handen en onder zijn billen. De vader is mee naar het bureau genomen en in verzekering gesteld.

Twee Bredanaren aangehouden na vermoedelijke drugsdeal

BREDA: Twee Bredanaren van 33 jaar zijn zaterdagavond kort na 18.00 uur aangehouden op verdenking van het kopen en verkopen van harddrugs. In een bushokje aan de Wilderen wilde het tweetal de drugs van eigenaar verruilen. De politie beschikte over informatie dat op die locatie vaker drugs worden gedeald en hield het bushokje in de gaten. Een van de mannen bleek bolletjes heroïne en cocaïne in zijn bezit. Hij is in verzekering gesteld, de andere man is op vrij voeten gesteld na verhoor. De politie onderzoekt de zaak.

Aanhouding na huiselijk geweld

BREDA: Een 46-jarige Bredanaar is zondagmorgen rond 00.30 uur aangehouden wegens mishandeling van zijn vrouw. Dat gebeurde in hun woning in de Haagse Beemden. Na de mishandeling vluchtte de vrouw naar de buren en belde de politie. De Bredanaar is in verzekering gesteld.

Auteur: Andre van den Hul