KNHS


Young Riders winnen landenwedstrijd in Hagen
29 april 2007
youngridersteam Hagen

Hagen am Teutoburgerwald (KNHS). In het Duitse Hagen won de springequipe de landenwedstrijd van Young Riders met slechts 4 strafpunten. Het verschil met de als tweede eindigende Duitsers bedroeg slechts één strafpunt, terwijl Spanje als derde eindigde met 10 stuks. Bij de junioren eindigde de Nederlandse equipe op de vijfde plaats.

In de eerste manche van de landenwedstrijd noteerden Jack Ansems en VDL Groep Santana B en Wesley Heijdens met Personality een foutloze rit, terwijl Remon Romp gezeten op Praline K één balkje aan de benen kreeg. Rabo Talent van het Jaar Maikel van der Vleuten reed een ongelukkige rit met Audis Parma la Douche en werd geëlimineerd. Omdat de Duitse Tanja Sprehe een foutje kreeg voor tijdsoverschrijding en Tobias Meyer, net als Van der Vleuten werd gediskwalificeerd, ging Duitsland met één strafpunt na de eerste manche aan de leiding, voor de verassende Italianen en stond Nederland derde. Omdat Jack Ansems en Wesley Heijdens er in de tweede ronde wederom in slaagden foutloos te blijven en nu ook Maikel van der Vleuten dit gelukte, terwijl Remon Romp nu zorgde voor het weg te strepen resultaat met 1 springfout, bleef Nederland staan op een totaal van slechts vier strafpunten, werd Duitsland tweede en legde Spanje beslag op de derde plaats, voor de Italianen die als vierde eindigden met 11 strafpunten.

In de landenwedstrijd voor junioren legde de Nederlandse equipe bestaande uit Sander Geerink met Narcotique - 0 en (12) - , Maaike Koopmans met Respectograaf - 0 en 4 - , Chayenne Wiskerke met VDL Rocksina - 4 en 8 - en Hendrik-Jan Schuttert gezeten op Odin - (8) - en 8 - beslag op een met de Denen gedeelde vijfde plaats met 24 strafpunten. Zwitserland won deze landenwedstrijd, na een barrage waarin de Duitse equipe weliswaar iets sneller was, maar de Zwitsers foutloos beleven. Beide landen eindigden op een totaal van 12 strafpunten. Spanje en Zweden eindigden samen op 20 strafpunten en deelden de derde plaats.
JM