Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Tilburg

TILBURG, 29 april 2007

Aangehouden wegens rijden onder invloed

TILBURG: De politie heeft zaterdagavond op de Ringbaan Oost rond 23:15 uur een 37-jarige automobilist uit Goirle aangehouden wegens rijden onder invloed. De man viel op in het verkeer omdat hij een mistachterlicht voerde, terwijl dit niet noodzakelijk was. De agenten wilden de man een waarschuwing geven, maar deze negeerde het stopteken. Toen hij voor een stoplicht moest wachten, stapte een agent uit en sprak de automobilist aan. Deze reed echter rustig door. Even later kon de man toch worden aangehouden. De man bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. Een test wees op een waarde van 730 ug/l, waar maximaal een waarde van 220 ug/l is toegestaan. De man bleek ook nog een rij-ontzegging te hebben. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Aangehouden na stelen lege kratten

TILBURG: De politie heeft zondagochtend rond 01:30 uur in de Mascagnistraat in Tilburg vier mannen (18, 19, 20, 21) aangehouden op verdenking van het stelen van twaalf lege kratten bier. Deze kratten werden weggenomen uit een bedrijf in de Siriusstraat. Een getuige belde een signalement van daders en auto door aan de politie, die even later de wagen kon aanhouden. De daders werden overgebracht naar het bureau. Na verhoor werden ze weer op vrije voeten gesteld. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Aangehouden op verdenking van stroperij

HILVARENBEEK: De politie heeft zaterdagavond rond 21:15 uur op de Roovertsedijk twee Tilburgers (26, 41) aangehouden op verdenking van stroperij. Toezichthouders Natuur, zogenaamde groene Bijzondere Opsporingsambtenaren, zagen de auto van de twee op een landweg naast een weiland stoppen en een stukje van een geweer uit het raam steken. Hierop werd de auto klemgereden. De 26-jarige Tilburger bleek de wagen te besturen en een luchtdruk geweer te hebben. De twee werden aangehouden en in verzekering gesteld. De bestuurder verklaarde het geweer in Belgie te hebben gekocht en er niet mee geschoten te hebben. Hij wilde het alleen een keer uitproberen. De politie onderzoekt de zaak nog.

Over toezicht houden in de natuur

In de regio Midden en West-Brabant verzorgen 35 Toezichthouders, zogenaamde groene Bijzondere Opsporingsambtenaren (BOAs) van Brabants Landschap, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Particuliere natuurgebieden toezicht en handhaving in de buitengebieden van Noord-Brabant. Veel Nederlanders werken in deze buitengebieden (agrariërs) of recreëren er. Alle soorten overtredingen en misdrijven die Nederland kent, vinden ook plaats in de buitengebieden.

De toezichthouders bevinden zich 24 uur per etmaal in en tussen flora en fauna. Zij treden dagelijks op tegen overtredingen, zoals vernielingen, brandstichting, diefstal van flora, dumpen van (drugs)afval. Ook stropers veroorzaken veel leed onder de dierenpopulatie. De straffen voor overtredingen op het gebied van Flora en Fauna variëren van een geldboete tot gevangenisstraf.

Man aangehouden wegens huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft zaterdagavond rond 19:45 uur in de wijk Groenewoud een 34-jarige Tilburger aangehouden wegens huiselijk geweld. De man zou zijn vriendin in hun woning meerdere malen geschopt en geslagen. Ook zou hij zijn vriendin hebben belet om weg te komen en de politie te bellen. Omwonenden konden de vrouw horen gillen en alarmeerden de politie. Die hebben de man aangehouden en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak nog.

Veelpleger aangehouden

TILBURG: De politie heeft zaterdagmiddag rond 13:30 uur in de Vendeliersstraat een 38-jarige Tilburgse veelpleger aangehouden. Dit gebeurde nadat de verdachte even daarvoor kleding uit een winkel op het Piusplein probeerde te stelen. Dit werd gezien door medewerkers van de winkel, die de man om uitleg vroegen. Hierop sloeg de veelpleger een van de medewerkers op de arm en rende weg. Door de politie werd hij even later, op aanwijzen van verschillende getuigen, aangehouden. De man is conform het veelplegersprotocol in verzekering gesteld. Hij zal aanstaande dinsdag worden voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Man aangehouden met harddrugs

TILBURG: De politie heeft zaterdagochtend rond 08:15 uur op het Wagnerplein een 25-jarige inwoner van Chaam aangehouden wegens drugsbezit. De man was eerder in de ochtend binnen gelaten in de woning van zijn ex-vriendin. Toen zij zag dat haar ex een zakje met wit poeder bij zich had, zette ze de man meteen buiten. Hij bleef echter steeds aanbellen en rondhangen. Hierop werd de politie gebeld die de man aantrof. Toen hij op verzoek zijn zakken leegmaakte, zagen de agenten het zakje witte poeder. Het bleek te gaan om ongeveer 15 gram speed. Na verhoor is de man op vrije voeten gesteld. Hij mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Stappen in Tilburg

TILBURG: In de nacht van vrijdag op zaterdag was het betrekkelijk rustig in de binnenstad van Tilburg. In het begin van de avond zaten vooral de terrassen vol, maar dit werd gaande de avond minder. De sfeer in de stad was gezellig. Er zijn vier aanhoudingen verricht. In de nacht van zaterdag op zondag was het drukker en hier en daar onrustig. Tijdens deze stapnacht werden eveneens vier personen aangehouden. Enkele bijzonderheden:

vrijdag
Op het Piusplein werd rond 02:45 uur een 26-jarige inwoner van Nijmegen aangehouden wegen mishandeling. Dit gebeurde nadat er in een cafe aan het plein onenigheid was geweest. Door personeel werden de onruststokers, waaronder de later aangehouden verdachte, naar buiten geduwd. Eenmaal buiten kwam de verdachte teruggelopen en sloeg een personeelslid in zijn gezicht. Er waren diverse getuigen van deze mishandeling, waardoor de politie snel tot aanhouding kon overgaan.

Rond 03:30 uur werd op het Piusplein een 18-jarige Portugees aangehouden wegens baldadigheid. De jongen maakte deel uit van een groep die vervelend rondhing op de Paleisring en werd door portiers weggestuurd. Later werd de groep nog door politieagenten weggestuurd, maar ze bleven terugkomen. De Portugees trapte vervolgens tegen een fiets aan. Hiermee was de maat voor de politie vol en werd de man aangehouden. De man werd overgebracht naar het bureau. In de loop van de zaterdag werd hij weer op vrije voeten gesteld, met een bekeuring.

Ook werd rond 04:15 uur in de Veemarktstraat een 27-jarige Tilburger aangehouden. Dit gebeurde omdat de man werd gezocht in verband met betrokkenheid bij de diefstal van enkele radios op 19 maart 2007 vanaf een bouwterrein aan de Trouwlaan. Na te zijn verhoord kon de man in de loop van de zaterdag weer vertrekken. De politie onderzoekt die zaak nog.

zaterdag
Een 15-jarige jongen uit Tilburg werd in een discotheek op de Heuvelring tegen 01:00 uur in zijn gezicht geslagen door twee plaatsgenoten (18. 19). De aanleiding voor de mishandeling is niet helemaal duidelijk. Schijnbaar werd er over en weer wat ge-had-je-wat, dat resulteerde in het slaan. Op aanwijzen van het slachtoffer kon de politie de twee verdachten in een andere zaak aanhouden.

Rond 03:45 uur werd op de Heuvelring een 20-jarige Bredanaar aangehouden. Dit gebeurde nadat agenten zagen hoe hij een 23-jarige Tilburger hard in zijn gezicht schopte. Hierdoor viel de Tilburger op de grond, waarna de Bredanaar hem nogmaals hard in het gelaat schopte. De twee maakten deel uit van een groepje dat ruzie met elkaar stond te maken. Wat de aanleiding voor de mishandeling is, wordt nog door de politie onderzocht. De Bredanaar is gedurende het onderzoek in verzekering gesteld. Het slachtoffer werd met verwondingen aan zijn neus en oogkas naar het ziekenhuis vervoerd.

Vrouw aangehouden met drugs

TILBURG: De politie heeft vrijdagavond rond 22:45 uur bij het Tweesteden Ziekenhuis een 26-jarige Tilburgse aangehouden. Dit gebeurde nadat de vrouw een tas bij zich had waar harddrugs in bleken te zitten. De vrouw verklaarde de tas op te halen, op verzoek van iemand anders die de tas was vergeten. De tas was door een beveiliger gevonden. Toen deze in de tas keek, zag hij de drugs. Hij belde hierop de politie, die de vrouw aanhield. In de tas bleken 33 xtx-pillen te zitten en een kleine 50 gram amphetamine. De vrouw is vrijdagavond in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Vrouwen aangehouden na diefstal en poging doodslag

TILBURG: De politie heeft vrijdagavond rond 17:45 uur een 49-jarige Tilburgse en een 46-jarige vrouw uit Oorsbeek aangehouden op verdenking van winkeldiefstal en poging doodslag. De twee vrouwen zouden eerder op de vrijdag uit een winkel op het Koningsplein een paar schoenen hebben gestolen. De twee werden in de winkel geholpen door een verkoper. Ze leidden de aandacht van de verkoper af en gingen er vervolgens snel vandoor in een auto. Toen de verkoper dit in de gaten kreeg, ging deze snel voor de auto staan om de dames te beletten te vertrekken. In plaats van uit te stappen, zou de bestuurster hard zijn weggereden. De verkoper kon nog net opzij springen, maar raakte met zijn hand nog wel de auto. Hij gaf vervolgens een goed signalement door van de auto en de inzittenden. Middels het opvragen van de kentekens kon de politie de vrouwen aanhouden bij de woning van de Tilburgse. Ze werden overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld. In hun verhoor ontkenden de vrouwen iets van de zaak te weten. In de loop van de zaterdag werden de vrouwen op vrije voeten gesteld. De politie onderzoekt de zaak nog.

Man aangehouden na diefstal koper

TILBURG: De politie heeft vrijdagavond rond 17:25 uur op de Hilvarenbeekse weg een 37-jarige Tilburger aangehouden wegens diefstal van koper. De man werd door beveiligers van het Elisabeth Ziekenhuis op heterdaad betrapt toen hij het koper van de bliksemafleider wilde stelen. De man had met een grote tang de afleider in stukken gesneden en in een grote sporttas gedaan. De beveiliging had middels camerabeelden gezien dat de man op het dak was. Hij werd overgedragen aan de politie. Tijdens zijn verhoor bekende de man dat hij vorige week hetzelfde had gedaan. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt. Na zijn verhoor werd hij weer op vrije voeten gesteld.

Meisjes aangehouden na bekladden monument

TILBURG: De politie heeft vrijdagmiddag rond 16:15 twee Tilburgse meisjes (16, 17) aangehouden op de Heuvel. Dit gebeurde nadat de twee met een zwarte stift bekladdingen hadden aangebracht op een monument op de Heuvel. Dit werd gezien door een medewerker van de gemeente die de politie alarmeerde. De meisjes kregen hiervoor een bekeuring.

Man aangehouden na klachten leerlingen

TILBURG: De politie heeft vrijdagmiddag rond 15:30 uur in de Kardinaal Vaughanstraat een Tilburger aangehouden. Dit gebeurde naar aanleiding van de klachten van leerlingen van een school in de Pastoriestraat. Zij verklaarden dat zij sinds enige tijd lastig gevallen en gevolgd zouden worden door een voor hun onbekende man. De politie nam polshoogte toen de school uit ging en spraken met een paar leerlingen. Op dat moment fietste de betreffende man net voorbij. De politie sprak de man aan. Hij bleek geen identiteitsbewijs bij zich te hebben en kon voor dat feit worden aangehouden en verhoord. De man verklaarde wel regelmatig die route te fietsen, maar geen kwade bedoelingen te hebben. Na zijn verhoor werd de man weer op vrije voeten gesteld met een bekeuring wegens zijn identiteitsbewijs.

Auteur: Manfredi Mauro